ΤΟΠΙΚΑ

Απαγορεύονται οι “ελληνοποιήσεις” των αρνιών

απαγορεύονται-οι-ελληνοποιήσεις-τ-851206

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αλέξανδρος Κοντός, υπέγραψε απόφαση, που προβλέπει την απαγόρευση εισαγωγής ζώντων αμνοεριφίων πάχυνσης από Τρίτες Χώρες , καθώς και διακίνησης τους από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουγγαρία.
Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία, απαντώντας σε σχετικό αίτημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξη και Τροφίμων, προχώρησε σε έκδοση προς τις ΓΑΔ Αττικής, Θεσσαλονίκης και Περιφερειών της χώρας, μέσα από την οποία δίνονται σαφείς εντολές για ελέγχους από τα αστυνομικά όργανα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, με σκοπό την προστασία του καταναλωτικού κοινού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Ο Ειδικός Γραμματέας της ΥΠΕΕ, κ. Ηλίας Αργυρός , με εγκύκλιο, δίνει σαφείς εντολές στις Περιφερειακές και Επιχειρησιακές Διευθύνσεις της ΥΠΕΕ, για την διεξαγωγή εντατικών και αυστηρών ελέγχων, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα παράνομων «ελληνοποιήσεων».
Το Γραφείο Ελέγχου Εισαγόμενων Αγροτικών Προϊόντων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε επιστολές προς τους Νομάρχες Λάρισας, Μαγνησίας, Καβάλας, Αχαΐας και Πειραιώς για τη διεξαγωγή στοχευμένων ελέγχων, κατόπιν καταγγελιών και πληροφοριών για εισαγωγές ζώντων αμνοεριφίων και σφάγιων νωπών αμνοεριφίων στους παραπάνω Νομούς, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να αποτραπούν οι παράνομες «ελληνοποιήσεις».
Σημειώνεται, επίσης, ότι αποστέλλονται επιστολές προς 20 Νομαρχίες της χώρας με λίστα ονομάτων εισαγωγέων και εμπόρων σφάγιων αμνοεριφίων, μέσα από τις οποίες ζητείται από τις αρμόδιες διευθύνσεις των Ν.Α. να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους τους, ούτως ώστε να προστατευθεί η υγεία των καταναλωτών και να αποφευχθεί πιθανή διακίνησή των προϊόντων αυτών στην αγορά σαν ελληνικά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου