ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένουν οι «πολικές θερμοκρασίες»

παραμένουν-οι-πολικές-θερμοκρασίες-736556

Μέχρι να γίνει νέος διαγωνισμός για πετρέλαιο σε ΙΚΑ- ΠΕΔΥ

«Στο ψυγείο» θα παραμείνουν διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ και το ΠΕΔΥ για αρκετό καιρό ακόμη και μέχρι να γίνει ο νέος διαγωνισμός για την προμήθεια πετρελαίου.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει δύο διαγωνισμοί προμήθειας πετρελαίου που προκήρυξε η τοπική διεύθυνση του ΙΚΑ, όμως και οι δύο απέβησαν άκαρποι.

Χθες η τοπική διεύθυνση μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε ανακοίνωσε ότι θα προβεί άμεσα στην εκ νέου διεξαγωγή μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και σημειώνει ότι «Μόλις την 31/12/12014 μέσω σχετικών εγγράφων για την διασαφήνιση των διαδικασιών κάλυψης των συνολικών αναγκών θέρμανσης των κτιρίων, για το έτος 2015 και μόνον, κατέστη αρμόδια και αναμένοντας την καταβολή των προαπαιτούμενων πιστώσεων πρόκειται να προβεί άμεσα στην εκ νέου διεξαγωγή μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης».

Την ίδια στιγμή σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος υγειονομικών υπαλλήλων του ΠΕΔΥ χαρακτηρίζει «δυσχερή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Μονάδα Υγείας Π.Ε.Δ.Υ. Βόλου καθώς αδυνατεί να προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης.

Το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι στη Μονάδα Υγείας Π.Ε.Δ.Υ. Βόλου καταγγέλλουν πως το τελευταίο χρονικό διάστημα και εν μέσω παγετού, δεν υπάρχει καθόλου θέρμανση, με αποτέλεσμα οι συνθήκες εργασίας να δυσχεραίνουν τόσο τους υπαλλήλους όσο και τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες που προσέρχονται για εξέταση και συνταγογράφηση. Επίσης καταγγέλλουν ότι έχει προκύψει μείζον ζήτημα για τη Μονάδα Υγείας με τη διακοπή της σύμβασης με το συνεργείο καθαριότητας, που είναι υπεύθυνο, εκτός των άλλων, και για την περισυλλογή των μολυσματικών αποβλήτων και ζητούν να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να υπάρξει θέρμανση και καθαριότητα σε όλους τους χώρους των Ιατρείων χωρίς καμία καθυστέρηση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου