ΤΟΠΙΚΑ

Νέο διδακτήριο στα Καλά Νερά

νέο-διδακτήριο-στα-καλά-νερά-736692

Οι εργασίες στο κτίριο που θα στεγάσει το δημοτικό σχολείο Καλών Νερών, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ, ολοκληρώθηκαν

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Καλών Νερών, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Το έργο επισκέφθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, εκπρόσωποι του Δήμου Νοτίου Πηλίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων και κύριος του έργου η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πλέον απομένουν από το δήμο Ν. Πηλίου οι συνδέσεις του κτιρίου με τη ΔΕΗ, ώστε να μπορεί να παραδοθεί σε χρήση.

«Πλέον παραδίδεται στην τοπική κοινωνία ένα σύγχρονο σχολείο δέκα αιθουσών, με βοηθητικούς χώρους, όπως είναι τα γραφεία των διδασκόντων, αλλά και ένας πολυχώρος για εκδηλώσεις κ.α.», δήλωσε ο Κ. Αγοραστός και πρόσθεσε: «Τα Καλά Νερά είχαν ανάγκη ένα τέτοιο σύγχρονο σχολείο. Σε συνεργασία με το Δήμο καθώς και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ωριμάσαμε το έργο, το εντάξαμε στο ΕΣΠΑ, το δημοπρατήσαμε και το ολοκληρώσαμε. Το νέο σχολείο, προσδίδει και τη φιλοσοφία της διαγενεακής πολιτικής στην δημόσια εκπαίδευση. Είναι ακόμη ένα έργο, που υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ, στηρίζοντας θέσεις εργασίας, δημιουργώντας μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

Το νέο Δημοτικό Σχολείο ανεγέρθηκε στην Τοπική Κοινότητα Καλών Νερών του Δήμου Νοτίου Πηλίου, εντός οικοπέδου εμβαδού περίπου 2,6 στρ., που αποκτήθηκε από τον πρώην Δήμο Μηλεών. Το κτίριο αποτελείται από τρεις όγκους σε σχήμα Γ και το σύνολο των επιφανειών όλων των ορόφων του συγκροτήματος φτάνει τα 1.300 τ.μ.

Κατασκευάστηκαν 6 κύριες αίθουσες διδασκαλίας, 4 αίθουσες ειδικής διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τραπεζαρία, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο γραφείο διεύθυνσης, γραφείο δασκάλων, ιατρείο, αναρρωτήριο, βοηθητικοί χώροι (WC – WC AMEA – λεβητοστάσιο – αποθήκη, γενικό αρχείο, χώροι υγιεινής και χώροι κυκλοφορίας κλπ). Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Στο σχολείο παρευρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Πηλίου Κώστας Λεγαντής, ο πρόεδρος της Τ.Κ Καλών Νερών Κώστας Γραμμένος, ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων Φλαμπούρης, η διευθύντρια του σχολείου και ο εργολάβος κ. Τερζάκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου