ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας

παρέμβαση-στην-αποκεντρωμένη-διοίκη-737484

Από τον Φ. Λαμπρινίδη για δύο απευθείας αναθέσεις που έγιναν από το Δήμο παραμονή των Χριστουγέννων

Ζήτημα νομιμότητας δύο απευθείας αναθέσεων που υπογράφτηκαν από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Πέγιο, παραμονή των Χριστουγέννων, θέτει με αναφορά του προς τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας, Πόπη Γερακούδη, ο πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Φώτης Λαμπρινίδης.

«Με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και την πάγια νομολογία, θεωρώ πως οι αποφάσεις με τις οποίες έγιναν δύο απευθείας αναθέσεις στην ίδια εταιρεία, στερούνται νομιμότητας», τονίζει στην αναφορά του ο Φώτης Λαμπρινίδης. Η αναφορά κοινοποιείται και στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για δύο αποφάσεις που υπέγραψε την παραμονή των Χριστουγέννων ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών, Διοικητικών Υπηρεσιών και ΚΕΠ Δήμου Βόλου, Δημήτρης Πέγιος, με τις οποίες ενέκρινε τη σύναψη δύο συμβάσεων με απευθείας αναθέσεις ύψους 12.300 ευρώ η καθεμία (10.000 € + 23% ΦΠΑ). Ειδικότερα, με την πρώτη από αυτές ανέθεσε εταιρεία την «Ηλεκτρονική αποτύπωση του δημοτικού οδοφωτισμού και υποβολή πρότασης αντικατάστασης του υπάρχοντος εξοπλισμού από νέας τεχνολογίας εξοπλισμό» και με τη δεύτερη, την «Αξιοποίηση του δημοτικού χώρου στην περιοχή Νεάπολης με τον διακριτικό τίτλο Πεδίο Αρεως».

Σύμφωνα με τον κ. Λαμπρινίδη, τα δύο έργα δεν αποτελούν σοβαρές ή ειδικής φύσεως υποθέσεις, που το συμφέρον του Δήμου Βόλου επιβάλλει να ανατεθούν σε τρίτους, αλλά αφορούν σε εργασίες που εμπίπτουν στα συνήθη καθήκοντα του υπηρετούντος προσωπικού του Δήμου και επιπλέον δεν εξυπηρετούν λειτουργικές ανάγκες του Δήμου, δεδομένου ότι για μεγάλο μέρος του αντικειμένου τους, όπως αυτό καθορίζεται στις τεχνικές προδιαγραφές των εν λόγω αποφάσεων, έχουν εκπονηθεί ήδη και υπάρχουν στο Δήμο αντίστοιχες μελέτες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου