ΤΟΠΙΚΑ

«Επιστροφή στα Θρανία»

επιστροφή-στα-θρανία-737625

Συμμετοχή του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας στη δράση

Στο πλαίσιο της δράσης «Επιστροφή στα Θρανία» (Back to School) στελέχη της Ευρωπαϊκής Ενωσης επέστρεψαν στα σχολεία τους για μία ημέρα και μίλησαν για τη δουλειά τους, τη ζωή τους και τις εμπειρίες τους.

Η δράση «Επιστροφή στα θρανία» αποτελεί μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία και πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.

Η δράση υλοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο 1ο Γενικό Λύκειο Λάρισας και στο 3ο Γενικό Λύκειο Βόλου με επισκέπτες τον κ. Ζαμπούκα Νικόλαο, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες στη Γενική Διεύθυνση Ερευνας & Καινοτομίας (DG RΤD), στο Τμήμα Θαλάσσιων Πόρων και την κα. Καρβουναράκη Αθηνά, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, απασχολούμενη στο Κοινό Κέντρο Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (JRC), στο Παρατηρητήριο Έρευνας και Καινοτομίας αντιστοιχα.

Στο Βόλο, η κα Καρβουναράκη Αθηνά, απόφοιτη του 3ου Γενικού Λυκείου, μοιράστηκε τις εμπειρίες της με τους μαθητές σχετικά με τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές της στη Στατιστική και την εργασία της στο ερευνητικό Κέντρο (Joint Research Centre) της Ε.Ε. στην Ιταλία και τις Βρυξέλλες. Έμφαση δόθηκε στη παρουσίαση της τρέχουσας ενασχόλησής της στο «Παρατηρητήριο Ερευνας και Καινοτομίας». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στα όργανα της και στις πολιτικές, τους μέσω των οποίων επιτυγχάνεται το έργο της Ε.Ε. και οι στόχοι της σε όλους τους τομείς όπως οικονομία, επιστήμες, εκπαίδευση, περιβάλλον, πολιτισμός. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη συνεχόμενη κατάρτιση των νέων και στις δυνατότητες εξέλιξης τους, μέσα από τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες.

Σε όλη τη διάρκεια των παρουσιάσεων οι μαθητές της Γ’ Τάξης του 1ου Λυκείου Λάρισας και του 3ου Λυκείου Βόλου, έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά με ερωτοαποκρίσεις.

Ο διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου Λάρισας, κ. Μπλούμης και η διευθύντρια του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου, κα Γαρυφάλλου μαζί με τους υπόλοιπους καθηγητές δήλωσαν ότι τέτοιου είδους προσπάθειες πρέπει να γίνονται για την ενημέρωση και την πληροφόρηση των μαθητών και αναμένουν την επόμενη επιστροφή στα Θρανία…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου