ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς θέρμανση το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής

χωρίς-θέρμανση-το-κέντρο-υγείας-αργαλ-739162

Προσωπικό και ασθενείς έχουν «παγώσει» τους τελευταίους δύο μήνες!

Τριτοκοσμικές συνθήκες βιώνουν σχεδόν εδώ και δύο μήνες, οι ασθενείς και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, οι οποίοι έχουν μείνει χωρίς θέρμανση, εξαιτίας βλάβης των κυκλοφορητών του καυστήρα. Ζημιά που κοστίζει περίπου 320 ευρώ!

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Η κατάσταση σύμφωνα με τους εργαζόμενους έχει προκαλέσει την αγανάκτηση των ασθενών, οι οποίοι αναγκάζονται πολλές φορές να περιμένουν ακόμη και ώρες μέσα στους κρύους διαδρόμους, μέχρι να εξεταστούν από τους γιατρούς. Πολλοί μάλιστα από τους ασθενείς είναι παιδιά και ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι ακόμη πιο ευαίσθητοι στις συνθήκες ψύχους που επικρατούν στο Κέντρο Υγείας.

Σύμφωνα, μάλιστα με τους εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής, τις τελευταίες ημέρες με τα χιόνια, οι θερμοκρασίες στους εσωτερικούς χώρους του Κέντρου Υγείας κινούνται σε μονοψήφιο αριθμό!

Οπως, αναφέρει η αντιπρόεδροςτου Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας κ. Νέλλη Χονδρογιάννη, έχει κατατεθεί στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας αίτηση για αντικατάσταση των δύο κυκλοφορητών που έχουν υποστεί βλάβη, με αποτέλεσμα το ζεστό νερό να μην μεταφέρεται στα καλοριφέρ ωστόσο το αίτημά τους τόσο καιρό δεν έχει εισακουστεί.

Επίσης, όπως αναφέρει η ίδια, όλο αυτό το διάστημα ορισμένοι γιατροί με μικρά ηλεκτρικά θερμαινόμενα σώματα προσπαθούν να ζεστάνουν τους παγωμένους τοίχους του Κέντρου Υγείας ωστόσο είναι αδύνατο.

Στη συνέχεια όπως εξήγησε η κ. Χονδρογιάννη, τέλος Δεκεμβρίου έκλεισε ο προϋπολογισμός του 2014, στον οποίο όμως δεν προβλέπονταν χρήματα για την αγορά των κυκλοφορητών, ενώ και στον προϋπολογισμό του 2015 δεν υπάρχει σε κάποιον κωδικό η σχετική εντολή. «Ελπίζουμε το συντομότερο δυνατόν να βρεθεί μια λύση στο θέμα της θέρμανσης του Κέντρου Υγείας, διαφορετικά οι εργαζόμενοι σκέφτονται ακόμη και να διαθέσουν χρήματα από την τσέπη τους για να αποκατασταθεί η ζημιά και να ζεσταθεί επιτελούν το κτίριο», καταλήγει η αντιπρόεδροςτου Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου