ΤΟΠΙΚΑ

Απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο

απώλειες-σε-ζωικό-κεφάλαιο-740554

Σε κτηνοτροφικές μονάδες σε Γλαφυρές, Κανάλια και Κερασιά

Αρκετά χιλιόμετρα, ακόμη και με τα πόδια, χρειάστηκε να διανύσουν κτηνοτρόφοι από τις Γλαφυρές, την Κερασιά, τα Κανάλια και το Κεραμίδι αλλά και σε άλλες περιοχές στον Αλμυρό και το Βελεστίνο προκειμένου να προσεγγίσουν τις αποκλεισμένες στάνες τους, από χιόνι ύψους άνω του μισού μέτρου, που έπεσε τις τελευταίες μέρες σε ολόκληρη τη Μαγνησία.

Οι περισσότεροι κτηνοτρόφοι επιστράτευσαν τετρακίνητα αγροτικά αυτοκίνητα και αλυσίδες για να διασχίσουν τους χιονισμένους αγροτικούς δρόμους και στις περιπτώσεις που τα οχήματα δεν μπορούσαν να συνεχίσουν, ξεκινούσαν τον ποδαρόδρομο.

Μπορεί βέβαια τα μηχανήματα να ξεκίνησαν να καθαρίζουν και το αγροτικό δίκτυο από τα χιόνια, δε λύνεται όμως το πρόβλημα ούτε με την επέμβαση των μηχανημάτων, λένε οι κτηνοτρόφοι αφού μόλις αυτά περάσουν, μένει ένα επικίνδυνο στρώμα πάγου στους δρόμους.

Εκτός όμως από το θέμα της πρόσβασης στις κτηνοτροφικές μονάδες το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με τη ζημιά που έχουν υποστεί όσον αφορά το ζωικό κεφάλαιο καθώς πολλοί κτηνοτρόφοι δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν τις στάνες τους προκειμένου να ταΐσουν τα ζώα τους με αποτέλεσμα να υπάρξουν απώλειες στα κοπάδια τους.

Για τους συγκεκριμένους κτηνοτρόφους η ζημιά εκτιμάται ότι είναι σημαντική καθώς η απώλεια ζωικού κεφαλαίου σημαίνει για αυτούς απώλεια εισοδήματος για αυτό και αναμένεται να ζητήσουν αποζημιώσεις προκειμένου να μπορέσουν να ανακουφιστούν έστω και προσωρινά εξαιτίας του προβλήματος που ανέκυψε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου