ΤΟΠΙΚΑ

Σε καραντίνα παραμένει το καταφύγιο αδέσποτων

σε-καραντίνα-παραμένει-το-καταφύγιο-α-741665

Ακόμη τέσσερα σκυλιά νεκρά από τη νόσο της μόρβας

Σε καραντίνα συνεχίζει να βρίσκεται το Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων στις Γλαφυρές από τις 12 Δεκεμβρίου, όταν πέθαναν δύο σκυλιά τα οποία ήταν έγκλειστα λόγω μόρβα (νόσος του Καρέ). Μέχρι την Τετάρτη, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Βόλου Αναστάσιο Μπατζιάκα, πέθαναν από την ίδια νόσο ακόμη τέσσερα σκυλιά στο καταφύγιο.

Το αποτέλεσμα της κατάστασης είναι το καταφύγιο από τις αρχές Δεκεμβρίου, να μην μπορεί να δεχθεί άλλα ζώα αλλά ούτε και να απελευθερώσει αυτά που ήδη βρίσκονται στο καταφύγιο.

Οπως τόνισε ο κ. Μπατζιάκας μετά τις γιορτές θα επισκεφθεί ξανά το καταφύγιο κτηνίατρος προκειμένου να επανεξετάσει τα ζώα και σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόβλημα θα λειτουργήσει ξανά κανονικά. Μάλιστα, αναμένεται να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του καταφυγίου, στο οποίο σήμερα στεγάζονται συνολικά 180 σκυλιά.

Σύμφωνα με κτηνιάτρους, η μόρβα (νόσος του Καρέ) είναι μία από τις πιο θανατηφόρες ιογενείς ασθένειες των σκύλων ωστόσο επεσήμαναν ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα κολλήσουν όλα τα ζώα που στεγάζονται στο καταφύγιο.

Επίσης, όπως διευκρινίζουν οι κτηνίατροι, για να μην εξαπλωθεί η νόσος σε ζώα του καταφυγίου θα πρέπει να εμβολιαστούν τα υγιή σκυλιά.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Σχετικά άρθρα:

Επίθεση Αχ. Μπέου κατά δημοσιογράφων για το διαγωνισμό για τα αδέσποτα

Αγνοούνται αδέσποτα σύμφωνα με τους Δρόμους Συνεργασίας

«Ο Δήμος αρνείται βοήθεια σε άρρωστο ζώο»

«Υπονόμευση» της επιχείρησης περισυλλογής αδέσποτων

Παρεμβάσεις στο Καταφύγιο Αδέσποτων

Θέτει ζήτημα νομιμότητας για την περισυλλογή των αδέσποτων

95 περιστατικά πολιτών στα Επείγοντα το τελευταίο τρίμηνο

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου