ΤΟΠΙΚΑ

Δημιουργούνται αφοδευτήρια σκύλων σε πάρκα του Βόλου

δημιουργούνται-αφοδευτήρια-σκύλων-σ-742279

Ειδικοί χώροι στα πάρκα θα περιμένουν τα κατοικίδια να κάνουν την ανάγκη τους χωρίς να ρυπαίνουν δημόσιους χώρους

Αφοδευτήρια για δεσποζόμενα ζώα -κυρίως σκυλιά- σε μεγάλα πάρκα της πόλης μελετά να δημιουργήσει από τη νέα χρονιά ο Δήμος Βόλου. Οι δημόσιες… τουαλέτες για κατοικίδια, αναμένεται να απαλλάξουν από ακαθαρσίες πάρκα και δρόμους που σε κάποιες περιπτώσεις συνιστούν… «ναρκοπέδια» για τους πεζούς που επιχειρούν να απολαύσουν τις βόλτες τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μέχρι σήμερα ιδιοκτήτες κατοικίδιων, βγάζουν τα ζωάκια τους βόλτα για να κάνουν την ανάγκη τους, πλην όμως «σπέρνουν» σε πάρκα και πεζοδρόμια… «νάρκες» ακαθαρσιών. Σε ελάχιστες μόνο περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων φροντίζουν είτε να έχουν μαζί τους μικρό φαράσι για να μαζεύουν τις ακαθαρσίες είτε γάντια και πλαστικές μικρές σακούλες.

Ειδικά στα πάρκα της πόλης, η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη. Στο γκαζόν, στους διαδρόμους, οι εστίες ακαθαρσιών παραμονεύουν. Κι όμως πρόκειται για δημόσιους χώρους, όπου παίζουν μικρά παιδιά τα οποία έρχονται αντιμέτωπα με την ασυνειδησία ορισμένων ιδιοκτητών κατοικίδιων.

Ο Βόλος όμως ετοιμάζεται να… εξευρωπαϊστεί. Στο εξωτερικό και πλέον και στην Αθήνα, οι ιδιοκτήτες ζώων, κυρίως σκυλιών, φροντίζουν να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των κατοικίδιων φίλων τους. Σε πόλεις μάλιστα του εξωτερικού υπάρχουν διαμορφωμένα αφοδευτήρια. Αυτή την ιδέα «έκλεψε» ο Δήμος Βόλου και ετοιμάζεται να δημιουργήσει αφοδευτήρια κατοικίδιων στην πόλη.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Σταυρίδη, από το νέο έτος, προγραμματίζεται η δημιουργία αφοδευτηρίων για τα κατοικίδια.

Πρόκειται ουσιαστικά για δημόσιες τουαλέτες ζώων. Θα χωροθετηθούν μέσα σε πάρκα της πόλης, θα είναι μεγέθους 5Χ5 μέτρων και θα έχουν ξύλινη περίφραξη. Εντός της «τουαλέτας» θα υπάρχει χώμα, ειδική σήμανση ότι πρόκειται για χώρο αφόδευσης κατοικίδιων, ενώ θα διατίθενται πλαστικά γάντια και σακουλάκια, προκειμένου οι ιδιοκτήτες των ζώων να μαζεύουν τις ακαθαρσίες.

Την καθαριότητα δε των αφοδευτηρίων ζώων θα αναλάβει προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας, προκειμένου να μη δημιουργηθούν εστίες ρύπανσης μέσα στα πάρκα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου