ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπανάκι» Αχ. Μπέου για την καθαριότητα

καμπανάκι-αχ-μπέου-για-την-καθαριότ-742281

Οι κάδοι απορριμμάτων έφυγαν από Ιάσονος και Δημητριάδος στο πλαίσιο του νέου τρόπου αποκομιδής των απορριμμάτων πόρτα – πόρτα από το κέντρο του Βόλου, οι σακούλες όμως με τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους.

Οι… συνήθειες δύσκολα κόβονται και στη θέση των κάδων που εξαφανίστηκαν εξακολουθούν να εναποτίθενται οι σακούλες με τα σκουπίδια. Παρά το πρόγραμμα αποκομιδής που έχει καταρτιστεί και τα απορριμματοφόρα που περνούν ανά δίωρο έξω από τις επιχειρήσεις και κάτω από τα διαμερίσματα των πολιτών, ελάχιστοι είναι εκείνοι που ανταποκρίνονται στο νέο τρόπο αποκομιδής πόρτα – πόρτα, με αποτέλεσμα η εικόνα της πόλης να μην είναι η καλύτερη δυνατή.

Οι δυσλειτουργίες στο πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων, προκάλεσαν την παρέμβαση του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου. Με ανοιχτή επιστολή την οποία διένειμε σε κατοίκους και επιχειρηματίες της Ιάσονος και της Δημητριάδος, χτυπά… καμπανάκι για να μη μετατραπεί το κέντρο της πόλης σε… χωματερή.

Η επιστολή

Στην επιστολή του ο κ. Μπέος αναφέρει τα εξής:

«Φίλη δημότισσα, φίλε δημότη,

Με τις θερμές μας ευχές για καλή χρονιά, σε μια πόλη όμορφη και ελκυστική, όπως ο Βόλος μας, θέλουμε να σας θυμίσουμε το ειδικό πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων στους κεντρικούς δρόμους Δημητριάδος – Ιάσονος. Δυστυχώς αρκετοί από εμάς δεν συμμορφωνόμαστε στο ειδικό ωράριο αποκομιδής, μολονότι οι υπάλληλοι της Καθαριότητας πραγματοποιούν οκτώ δρομολόγια την ημέρα, γεγονός που δίνει επιλογή στην καθεμία και στον καθένα να βρουν την ώρα που τους εξυπηρετεί για να βγάλουν τα σκουπίδια τους από το σπίτι, χωρίς παράλληλα να ρυπαίνουν.

Ετσι ενώ το σύνολο των δράσεων που έχουν γίνει στο κέντρο και έχουν βελτιώσει δραστικά την όψη της πόλης αποδίδουν, όπως όλοι παραδέχονται, η παράμετρος της καθαριότητας απειλεί να μας επαναφέρει στη μίζερη πραγματικότητα των ρυπαρών και δύσοσμων κάδων.

Γι’ αυτό ζητούμε τη συνεργασία σας, τη συμμετοχή σας σε αυτή την προσπάθεια, για το Βόλο που αγαπάμε, για το Βόλο που ονειρευόμαστε. Μη βγάζετε τα σκουπίδια ανεξέλεγκτα, τηρήστε το ειδικό ωράριο που και σήμερα σας κοινοποιούμε.

Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά

Ο Δήμαρχος Βόλου

Αχιλλέας Μπέος».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου