ΤΟΠΙΚΑ

Διαγραφή από την ΠΑΣΕΓΕΣ ζητάει με επιστολή του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου

διαγραφή-από-την-πασεγεσ-ζητάει-με-επι-743236

Τη διαγραφή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου – ΕΒΟΛ από το δυναμικό της ΠΑΣΕΓΕΣ, ζήτησε χθες με επιστολή ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Νικήτας Πρίντζος, με αφορμή όπως αναφέρει τις τελευταίες εξελίξεις με την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της ΠΑΣΕΓΕΣ. Μάλιστα, η επιστολή κοινοποιήθηκε και στον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ τον κ. Τζαννέτο Καραμίχα.

Αναλυτικά στην επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, την οποία υπογράφει ο κ. Πρίντζος, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην ΠΑΣΕΓΕΣ ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου – ΕΒΟΛ, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, εκτιμά ότι είναι επιβεβλημένο και χρήσιμο να ζητήσει τη διαγραφή του από το δυναμικό της, όπως υφίσταται σήμερα, Τριτοβάθμιας Συνεταιριστικής Οργάνωσης των αγροτών».

Επίσης, στη συνέχεια της επιστολής διευκρινίζει ότι αδέσμευτα πλέον θα μετάσχει στη συλλογική προσπάθεια διαμόρφωσης μιας άλλης δομής λειτουργίας και έκφρασης για μια ελπιδοφόρα προοπτική ανάταξης και ανανέωσης του Αγροτικού Συνεταιριστικού Κινήματος.

Αλλωστε, αξίζει να αναφερθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Πρίντζος, με αφορμή τις εκλογές της ΠΑΣΕΓΕΣ είχε κάνει λόγο για μεθοδεύσεις και υπόγειες συμφωνίες τις οποίες δεν μπορεί να ανεχτεί και είχε προαναγγείλει ότι θα προβεί σύντομα σε ενέργειες από κοινού με άλλους συνεταιριστές, συνδικαλιστές και αγρότες.

Με τις εκλογές της ΠΑΣΕΓΕΣ και το νέο προεδρείο, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου κ. Νικήτας Πρίντζος ήλπιζε όπως είχε τονίσει ότι θα άλλαζε κάτι και θα πάψει η απαξίωση και η κατάρρευση του Συνεταιριστικού Κινήματος. «Είχα την πεποίθηση ότι με ένα νέο Προεδρείο στο Διοικητικό Συμβούλιο θα μπορούσε να υπάρξει αναγέννηση και εκσυγχρονισμός του Συνεταιριστικού Κινήματος πάνω σε νέες βάσεις, για να μπορέσουμε να επιτύχουμε διαρθρωτικές αλλαγές, ολοκληρωμένη αγροτική πολιτική και αλλαγή του σκηνικού στον χειμαζόμενο Αγροτικό Συνεταιριστικό χώρο. Δυστυχώς παρά τις κατά καιρούς επισημάνσεις μου πρέπει να ομολογήσω ότι διαψεύστηκα. Πιθανές μεθοδεύσεις και τυχόν συμφωνίες, υπόγειες ή μη, δεν μπορώ να τις αποδεχθώ», είχε υπογραμμίσει χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου