ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει τα ταμεία η Τράπεζα Πειραιώς

ανοίγει-τα-ταμεία-η-τράπεζα-πειραιώς-851206

Μία βαθειά οικονομική ανάσα αναμένεται να προσφέρει σε εκατοντάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Μαγνησίας το νέο τραπεζικό προϊόν, το οποίο αρχίζει να προσφέρει άμεσα η Τράπεζα Πειραιώς ύστερα από συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Τα δάνεια του προγράμματος, που κατήρτισαν από κοινού η Τράπεζα Πειραιώς και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, φθάνουν συνολικά μέχρι ύψους 100 εκ. ευρώ και οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Μαρτίου και μέχρι την Πέμπτη 30 Απριλίου . Η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κεντρικού υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Βόλο ( Ιάσονος – Κ. Καρτάλη), όπου ειδικά εξουσιοδοτημένο στέλεχος της τράπεζας θα δίνει στους υποψήφιους δανειολήπτες τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν, προκειμένου να είναι πλήρης ο φάκελός τους. Στόχος της Τράπεζας Πειραιώς είναι, όπως είπε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης που βρέθηκε χθες στο Βόλο, αν ο φάκελος είναι πλήρης και δεν απαιτείται προσημείωση, να μπορεί η εκταμίευση του δανείου να γίνει ακόμη και μέσα σε διάστημα τριών ημερών.

Τα δάνεια αυτά, όπως είπε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, θα κινηθούν παράλληλα με τα δάνεια που χορηγεί η Τράπεζα προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δηλαδή τα δάνεια μέσω του προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ και τα δάνεια σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα επιπλέον πρόγραμμα για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, το Πρόγραμμα “Τράπεζα Πειραιώς – Επιμελητήριο Μαγνησίας”, το οποίο από κοινού προετοίμασαν και θα προωθήσουν οι δύο πλευρές.
Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος, που έδωσε χθες μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γ. Σπηλιόπουλο, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χριστόδουλος Αντωνιάδης τόνισε ότι με τη συνεργασία αυτή η Τράπεζα Πειραιώς έρχεται αρωγός και κυρίως συμπαρίσταται στον επιχειρηματικό κόσμο της Μαγνησίας, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτήρα της ως κατ εξοχήν τράπεζα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και μάλιστα μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Σε αυτή την πραγματικά δύσκολη συγκυρία το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 100 εκ. ευρώ, πρόσθεσε ο κ. Αντωνιαδης, θα βοηθήσει αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις και την αγορά του Νομού Μαγνησίας. Σύντομα, είπε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς, ελπίζουμε να ανακοινώσουμε ανάλογα προγράμματα σε συνεργασία και με άλλα Επιμελητήρια, σε άλλες περιοχές της χώρας. Να σημειωθεί πως ο Βόλος είναι η τρίτη μόλις πόλη μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ έχει αποφασίσει να χορηγήσει δάνεια με προνομιακούς όρους συνολικού ύψους μέχρι 1 δισ. ευρώ, ενώ στη Θεσσαλονίκη το ίδιο προϊόν που γίνεται σε συνεργασία με το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της συμπρωτεύουσας θα ανέλθει σε 350 εκατ. ευρώ. Τα δύο παραπάνω προϊόντα της τράπεζας «τρέχουν» για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις εδώ και ένα μήνα περίπου.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τραπέζης Πειραιώς, κ. Χριστόδουλο Αντωνιάδη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Γεώργιος Σπηλιόπουλος επισήμανε ότι “σε αυτή τη δυσμενή συγκυρία το Επιμελητήριο Μαγνησίας και η Τράπεζα Πειραιώς, με τη συνεργασία τους στηρίζουν στην πράξη τις επιχειρήσεις και ειδικά τις μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις. Στέλνουν, είπε, ένα μήνυμα αρωγής και ευαισθησίας σε μια κρίσιμη περίοδο. Για την ακρίβεια, σε μία από τις δυσκολότερες περιόδους που έχει βιώσει η διεθνής οικονομία από το 1929 και μετά και κατέληξε εκφράζοντας την ευχή ότι και τα υπόλοιπα τραπεζικά ιδρύματα θα δείξου το κοινωνικό τους πρόσωπο και θα στέρξουν να στηρίξουν τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής μας.

Προϋποθέσεις
Δικαιούχοι των νέων δανείων είναι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με κύκλο εργασιών από 50.000 ευρώ έως 5.000.000 ευρώ και παρουσιάζουν κερδοφορία σε δύο τουλάχιστον από τις τρεις τελευταίες διαχειριστικές χρήσεις. Προϋπόθεση είναι οι επιχειρήσεις αυτές να λειτουργούν τουλάχιστον τρία χρόνια και να μην έχουν δυσμενή στοιχεία στον Τειρεσία ή ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Τράπεζα Πειραιώς.

Σημειώνεται πως το Επιμελητήριο θα ενημερώσει άμεσα τις επιχειρήσεις – μέλη του και ηλεκτρονικά και με σχετική επιστολή, με την οποία θα κάνει γνωστό το περιεχόμενο του προγράμματος. Επίσης θα ενημερώνει τις επιχειρήσεις για το πού θα πρέπει να απευθυνθούν και με τι δικαιολογητικά, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες δανειοδότησής τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου