ΤΟΠΙΚΑ

Αρωμα τρομοκρατίας στο Βόλο!

αρωμα-τρομοκρατίας-στο-βόλο-851206

Στρατιωτικοί ήταν οι νέοι στόχοι εμπρηστικών επιθέσεων χθες τα ξημερώματα στο Βόλο. Σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών λίγο μετά τις 3 το πρωί σημειώθηκαν στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς και στο Στρατολογικό Γραφείο.
Την ευθύνη για τους εμπρησμούς ανέλαβε η «Επαναστατική Ομοσπονδία Πυρομανών». Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του «indymedia.org» αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Επιλέξαμε να λούσουμε με φως εμπρηστικό τα γραφεία της στρατολογίας και της λέσχης αξιωματικών Βόλου, θέλοντας να υπενθυμίσουμε στους υπερασπιστές των συμφερόντων της «πατρίδας» ότι ο εχθρός παραμένει εσωτερικός και το πεδίο μάχης ευρύ.»
Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Βόλου, στην οδό Σαράτση με Περραιβού. Άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, αποτελούμενο από δύο γκαζάκια αερίου και εύφλεκτο υγρό.
Ο μηχανισμός τοποθετήθηκε μπροστά από τη μεταλλική είσοδο του διώροφου κτιρίου της στρατιωτικής υπηρεσίας, προκαλώντας πυρκαγιά, η οποία έσβησε μόνη της.
Λίγα λεπτά αργότερα δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε στο κτίριο όπου στεγάζεται το Στρατολογικό Γραφείο στο Βόλο.
Ο αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός ήταν πανομοιότυπος, δηλαδή δύο γκαζάκια διαβρεγμένα με εύφλεκτο υλικό, που είχαν τοποθετηθεί έξω από την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας. Σε αυτή την περίπτωση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου. Στην είσοδο της πολυκατοικίας προκλήθηκαν υλικές ζημιές, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία και στις δύο εμπρηστικές επιθέσεις δημιουργήθηκε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.
Την ευθύνη των δύο εμπρηστικών επιθέσεων στο Βόλο ανέλαβε η Επαναστατική Ομοσπονδία Πυρομανών. Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:
«Όταν μιλάς για πόλεμο, οφείλεις να δρας ανάλογα. Όταν διεξάγεις μια επίθεση, κινείσαι με όρους στρατιωτικούς. Όταν δρόμος σου είναι η Επανάσταση, δεν αφήνεις τίποτα στη τύχη. Όταν συνειδητά βρίσκεσαι σε θέση μάχης, η οργάνωση και η λογική σε συντροφεύουν.
Αιχμή της δράσης μας είναι η επίθεση, ξέρουμε ότι ο,τιδήποτε ξεκομμένο απ’ αυτήν είναι καταδικασμένο σε αποτυχία, μονόδρομος σε αδιέξοδο. Εκεί που τελειώνει η απόγνωση, αρχίζει η τακτική.
Τα ξημερώματα της Τρίτης 10/3 δηλώσαμε έμπρακτα την ανυπακοή μας σε μια από τις κυρίαρχες δομές της κοινωνικής οργάνωσης. Επιλέξαμε να λούσουμε με φως εμπρηστικό τα γραφεία της στρατολογίας και της λέσχης αξιωματικών Βόλου, θέλοντας να υπενθυμίσουμε στους υπερασπιστές των συμφερόντων της “πατρίδας” ότι ο εχθρός παραμένει εσωτερικός και το πεδίο μάχης ευρύ.
Τους χαιρετισμούς μας στους φυλακισμένους συντρόφους Ηλία Νικολάου, Αποστόλη Κυριακόπουλο, Πολύκαρπο Γεωργιάδη, Β.Χ., Γιώργο Βούτση- Βογιατζή, Γιάννη Δημητράκη και σε όσους εφορμούν στον ουρανό…»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου