ΤΟΠΙΚΑ

Πλούσιο εξαήμερο πρόγραμμα στο ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων

πλούσιο-εξαήμερο-πρόγραμμα-στο-κδαπ-α-745069

Τα παιδιά γιόρτασαν τον ερχομό των Χριστουγέννων με πλούσιες δράσεις

Ενα εξαήμερο πλούσιο σε μηνύματα ευαισθητοποίησης και γεμάτο παραμύθια βίωσαν τα παιδιά, που παρακολουθούν τα δημιουργικά εργαστήρια του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Αμπελοκήπων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου, που αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, τελικός δικαιούχος της δράσης είναι η Ε.Ε.Τ.Α.Α. και τελικός ανάδοχος αυτής είναι η Κ.Ε.Κ.Π.Α. – Δ.Ι.Ε.Κ.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου, τα παιδιά φιλοξενήθηκαν στο ζαχαροπλαστείο της Αϊ Βασιλίνας, ανακατεύτηκαν με το αλεύρι, τη σοκολάτα και άλλα υλικά ζαχαροπλαστικής και σαν μικροί ζαχαροπλάστες δημιούργησαν γλυκίσματα στο χώρο του Κ.Δ.Α.Π..

Την επόμενη μέρα στις 16 Δεκεμβρίου, τα παιδιά παρευρέθηκαν στο χώρο του Ορφανοτροφείου Βόλου, όπου γνωρίστηκαν, μοιράστηκαν συναισθήματα, συμμετείχαν σε πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης από τις εμψυχώτριες του Κ.Δ.Α.Π. και προσέφεραν μέρος των γλυκισμάτων, που είχαν δημιουργήσει, όπως και χειροποίητα δώρα σε όλα τα παιδιά.

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, ο χώρος του Κέντρου πλημμύρισε, τόσο από τους μικρούς του φίλους όσο και από μια παρέα ατόμων της τρίτης ηλικίας. Σε συνεργασία λοιπόν, με το Κ.Α.Π.Η. Βόλου και πιο συγκεκριμένα με τα Κ.Α.Π.Η. της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας, μια όμορφη παρέα ηλικιωμένων μοιράστηκαν με τα παιδιά χριστουγεννιάτικες εμπειρίες και βιώματα από τη παιδική τους ηλικία, ενώ άκουσαν και τα ίδια τα παιδιά, έκαναν συγκρίσεις ανάμεσα στις εποχές και τις αντίστοιχες συνθήκες ζωής. Η διήγηση του παραμυθιού «Ενα δέντρο μια φορά» έφερε πιο κοντά τις δύο ηλικίες και τους έδωσε τη δυνατότητα να παίξουν, να δημιουργήσουν και να τραγουδήσουν μαζί.

Η Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου ήταν γεμάτη από παιχνίδια, χορό και τραγούδι στο Κ.Δ.Α.Π. Αμπελοκήπων. Ομαδικά παιχνίδια, χριστουγεννιάτικες χορογραφίες και τραγούδι ψυχαγώγησαν τα παιδιά.

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου η ομάδα «ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ» χάρισε στα παιδιά μια μοναδική κουκλοθεατρική παράσταση με τίτλο « Της μουσικής τα νήματα», που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Τέλος, τη Δεύτερα 22 Δεκεμβρίου, στο χώρο του Κέντρου και σε συνεργασία με το τοπικό εκδοτικό οίκο «ΗΡΑ», τα παιδιά γεύτηκαν ένα υπέροχο απογευματινό με τη συγγραφέα Μαρία Αρφέ και το παραμύθι της «Το χριστουγεννιάτικο Δεντράκι». Τόσο η απόδοση ενός μικρού αποσπάσματος του παραμυθιού σε κουκλοθεατρική μορφή, η προσωπική παρουσία και συμβολή της ίδιας της συγγραφέως στη παρουσίαση όσο και μια σχετική κατασκευή από τα ίδια τα παιδιά, δημιούργησαν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, που συμπληρώθηκε μάλιστα και από ανάλογες μουσικές κι ευχές.

Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του κέντρου σχεδίασαν, οργάνωσαν και περάτωσαν οι παιδαγωγοί – εμψυχώτριες του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Δέσποινα Μόσχου, Αθανασία Κολοφωτιά και Ελένη Νίκου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου