ΤΟΠΙΚΑ

Ο Αχ. Μπέος απέλυσε Ματεράτσι

ο-αχ-μπέος-απέλυσε-ματεράτσι-851206

Σε διαδικασία αναζήτησης νέου προπονητή βρίσκεται από χθες ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά την όπως είχαμε προβλέψει κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον Τζουζέπε Ματεράτσι.
Η αδυναμία του Ιταλού τεχνικού (και πατέρα του γνωστού αμυντικού, Μάρκο) να αλλάξει προς το καλύτερο το αγωνιστικό προφίλ των «ερυθρόλευκων», οι φωνές των φιλάθλων που έβλεπαν την ομάδα να δείχνει αδυναμία και αυτό που λέγονταν για την όχι καλή διαχείριση του υλικού, ήταν οι κύριες αιτίες που ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Αχιλλέας Μπέος αναγκάσθηκε και ζήτησε από τον Ματεράτσι να διακόψουν τη συνεργασία τους έπειτα από δυόμισι μήνες.
Όλο αυτό το διάστημα ο Ιταλός τεχνικός, που ήρθε στο Βόλο… στη θέση του Μπουμπένκο και όταν η ομάδα διεκδικούσε άνοδο, μάζεψε μόλις οκτώ βαθμούς σε εννέα παιχνίδια.
Αξίζει να σημειώσουμε πως είχε υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι…
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Τζουζέπε Ματεράτσι», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων», ενώ συμπληρώνεται ότι σήμερα θα δοθεί και κοινή συνέντευξη Ματεράτσι – Μπέου.
Το “καμπανάκι” για τον Τζουζέπε Ματεράτσι είχε κτυπήσει εδώ και καιρό, αλλά φαίνεται ότι μετά και την ήττα στην Καλαμαριά ακούσθηκε πιο δυνατά… και η απόφαση που πάρθηκε έχει στοχο στο να αναστρέψει το κλίμα και να φέρει την ομάδα και πάλι στο σωστό δρόμο… κατ’ αρχήν χωρίς κάποιο νέο προπονητή και στη συνέχεια με λύση διαρκείας ή υπηρεσιακή…
Με τον Ματεράτσι η ομάδα συμπλήρωσε 8 αγώνες χωρίς νίκη, με τον Ιταλό στον πάγκο να έχει ακριβώς δυο μήνες από τότε που οι ερυθρόλευκοι με τις οδηγίες του πανηγύρισαν την τελευταία νίκη (4/1/09 1-0 την Καλλιθέα).
Ο Ιταλός προπονητής του Ολυμπιακού, όπως και μετά την ήττα από τον Διαγόρα, έτσι και τώρα βρέθηκε στο στόχαστρο των φιλάθλων, που έβλεπαν την ομάδα όχι μόνο να μην κερδίζει, αλλά να μην αποδίδει και καλά και χρέωναν στον Ματεράτσι το ότι δεν διαχειρίζεται σωστά το πολύ καλό υλικό της ομάδας.
Ο Ματεράτσι δείχνοντας επαγγελματικότητα πήγε χθες στην προπόνηση των ερυθρόλευκων και μετά το τέλος της ανακοίνωσε στους παίκτες ότι φεύγει και τους αποχαιρέτησε…
Πάντως ο Αχιλλέας Μπέος είχε ξεκαθαρίσει πως με το που χάθηκε η άνοδος… υπάρχει στόχος, που είναι η δημιουργία της ομάδας που του χρόνου θα είναι έτοιμη με πιο λίγες προσθήκες να πετύχει το μεγάλο στόχο…
Για τον Αχιλλέα Μπέο τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα, αν ο προπονητής που του χρόνου θέλει να έχει στην ομάδα ανόδου, ήταν τώρα ελεύθερος… αφού θα έπιανε αμέσως δουλειά δημιουργίας, αλλά δεν αποκλείεται το ρόλο αυτό να αναλάβει κάποιος υπηρεσιακός μετά την κοινή συναινέσει συνεργασία με τον Ματεράτσι…
Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού αναμένεται σήμερα να ανοίξει τα χαρτιά του για το πώς βλέπει τη συνέχεια του Ολυμπιακού και με ποια τεχνική ηγεσία, ενώ θα επαναλάβει τη στήριξή του στον γενικό αρχηγό Τάκη Γιαννόπουλο και την πεποίθησή του ότι η ομάδα μπορεί να ξαναδείξει το καλό της πρόσωπο…
Το ζητούμενο τώρα για τον Ολυμπιακά είναι ότι θέλει προπονητή και επιστροφή στις νίκες. Η ομάδα έχει δημιουργήσει ένα αρνητικό σερί χωρίς νίκη με 3 ήττες στις 11/1 στα Γιάννινα 5-2, τις δυο προηγούμενες Κυριακές με 1-0 από Διαγόρα και Καλαμαριά
και 5 ισοπαλίες με Πιερικό, Ατρόμητο, Κέρκυρα στο Βόλο και σε Καρδίτσα και Νίκαια.
Οι «ερυθρόλευκοι» στα 10 παιχνίδια που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου θα πρέπει να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και να τερματίσουν σε μια τιμητική θέση, όπως επιτάσσει η ιστορία της ομάδας.
Στο ματς της Κυριακής με τον Εθνικό Αστέρα πιθανόν δεν θα υπάρχει νέος τεχνικός στον πάγκο και χρέη προπονητή θα κάνει όπως και με τον Ηλυσιακό ο Γ. Αδάμ, ίσως με κάποια προσθήκη, παρ’ ότι χθες όπως ήταν φυσικό ακούστηκαν αρκετά γνωστά ονόματα από τον ελληνικό χώρο αλλά και ενός Σέρβου τεχνικού.
Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Εθνικό Αστέρα θα είναι και χωρίς επίθεση, αφού θα απουσιάσει ο πρώτος του σκόρερ Ηλίας Ιωάννου λόγω τραυματισμού, αλλά και ο Λάμπρος Χανιώτης λόογω τιμωρίας. Επίσης ο Ράμι που χθες προπονήθηκε μόνος θα είναι απών, όπως και ο Ραγκουέλ, ενώ υπάρχει επιστροφή του Ιράλα και του Πακάλτση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου