ΤΟΠΙΚΑ

Επέκταση αγωγού ύδρευσης

επέκταση-αγωγού-ύδρευσης-747620

Στο παλαιό Τρίκερι κόστους 100.000 ευρώ• Δημοπρατείται το έργο, μετά από έγκριση του περιφερειάρχη

Δημοπρατείται μετά από έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Επέκταση αγωγού ύδρευσης προς τον οικισμό του Πύθου στο νησί παλαιό Τρίκερι», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Οπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Αναβαθμίζουμε την ποιότητα και την ποσότητα του πόσιμου νερού στο παλαιό Τρίκερι, επεκτείνοντας το δίκτυο ύδρευσης. Με την υλοποίηση του έργου συμβάλλουμε στην κάλυψη των υδρευτικών αναγκών του οικισμού, δεδομένου ότι η έλλειψη πηγαίου νερού στο νησί Παλαιού Τρικερίου είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα. Κατ’ επέκταση, με την υδροδότηση του οικισμού βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης, τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των επισκεπτών του νησιού, δίνοντας ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της νήσου Παλαιού Τρικερίου, καθώς και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα έργο που αφορά σε υποδομές ύδρευσης και ειδικότερα σε επέκταση αγωγού ύδρευσης, ο οποίος προβλέπεται να έχει αφετηρία την κεντρική δεξαμενή της νήσου Παλαιού Τρικερίου, του Δήμου Νοτίου Πηλίου, και να καταλήγει στον οικισμό του Πύθου. Προβλέπονται εργασίες εγκατάστασης υπόγειου δικτύου ύδρευσης, αγωγού PE 10 atm, διαμέτρου Φ90 και συνολικού μήκους 1.100 μέτρων.

Ακολουθεί πλέον, η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δικαιούχο του έργου. Φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ενώ κύριος και φορέας λειτουργίας ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. και εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσου Σκοπέλου (ΟΣΑΝ).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου