ΤΟΠΙΚΑ

Το 2ο Γυμνάσιο Βόλου πάει Πανεπιστήμιο

το-2ο-γυμνάσιο-βόλου-πάει-πανεπιστήμιο-747709

Πειράματα Φυσικής έκαναν οι μαθητές του

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας επισκέφθηκε την περασμένη Τρίτη η Γ’ τάξη του 2ου Γυμνασίου Βόλου και πραγματοποίησε πειράματα Φυσικής.

Τους μαθητές υποδέχτηκαν στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Παιδαγωγικού Tμήματος Ειδικής Αγωγής ο υπεύθυνος Καθηγητής Διονύσης Βαβουγιός, καθώς και τρεις συνεργαζόμενοι ερευνητές Αριστείδης Αλεξιάς, Χρήστος Αργυρόπουλος και Σωκράτης Πούλιος που έφεραν για πειραματισμό τμήματα του κινητού εργαστηρίου Φυσικής – Χημείας – Βιολογίας της Polytech, τους οποίους το σχολείο ευχαριστεί πολύ για τη βοήθειά τους προς τους μαθητές.

Στη διδακτική μας επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο παρευρέθηκαν ο Σύμβουλος των Φυσικών Επιστημών Παναγιώτης Σαραντόπουλος, ο οποίος ενισχύει όλες τις σχετικές εκδηλώσεις και είναι πάντα δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου, καθώς και η διευθύντρια του σχολείου Ευτυχία Βουρδουμπάκη, η οποία ενθαρρύνει τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των πειραμάτων δόθηκαν στα παιδιά φύλλα εργασίας από τον μεταδιδάκτορα ερευνητή Χάρη Τσιχουρίδη.

Οι μαθητές κατασκεύασαν ηλεκτρικά κυκλώματα σε σειρά και παράλληλη συνδεσμολογία, μόνοι τους, σε πραγματικό περιβάλλον πρώτα και κατόπιν σε εικονικό περιβάλλον, όπου έμειναν κατενθουσιασμένοι εφαρμόζοντας τη διερευνητική μέθοδο και συμπληρώνοντας τα φύλλα εργασίας που τους δόθηκαν. Οι μαθητές έφυγαν από το πανεπιστήμιο γεμάτοι ενθουσιασμό, εμπειρίες και με μεγάλη όρεξη για τα επόμενα πειράματα…

Τη διδακτική επίσκεψη διοργάνωσε η καθηγήτρια φυσικός της τάξης Νίκη Χατζηκυριάκου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου