ΤΟΠΙΚΑ

«Επιλογή Ευθύνης»: Κορυφαία προτεραιότητα το Μουσείο της Αργούς

επιλογή-ευθύνης-κορυφαία-προτεραι-747871

«Το Μουσείο της Αργούς είναι μια υποδομή που θα αλλάξει ριζικά την προοπτική της πόλης και θα σημαδέψει το Βόλο για τα επόμενα χρόνια», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Επιλογή Ευθύνης», και ζητάει από το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, να φέρουν στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την έγκριση του πρακτικού της Επιτροπής του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού προσχεδίων.

«Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή ήταν εκείνη που δρομολόγησε, επιτέλους, τη δημιουργία του Μουσείου της Αργούς, ένα έργο που χρόνια ολόκληρα η πόλη έχει θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα. Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, συγκεκριμένα, υιοθέτησε την πρόταση του τέως Δημάρχου, Πάνου Σκοτινιώτη, και αποφάσισε να αξιοποιήσει τα χρήματα της τεχνικής βοήθειας που ο Δήμος εξασφάλισε από το ΕΣΠΑ, για τη διεξαγωγή Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού προσχεδίων του Μουσείου. Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2014 με πολύ μεγάλη επιτυχία, αφού κατατέθηκαν μελέτες από 68 αρχιτεκτονικά γραφεία. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, σεβόμενη αίτημα της τότε νεοεκλεγείσας, μετέθεσε για τη νέα δημοτική περίοδο την τυπική έγκριση του πρακτικού της κριτικής Επιτροπής του διαγωνισμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παραπέμποντας σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου, η «Επιλογή Ευθύνης» προσθέτει: «Περιθώριο για άλλο χαμένο χρόνο δεν υπάρχει. Ζητούμε από το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή να φέρουν στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την έγκριση του πρακτικού της Επιτροπής του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού προσχεδίων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου