ΤΟΠΙΚΑ

Από παιχνίδια μέχρι… αγάπη ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ

από-παιχνίδια-μέχρι-αγάπη-ζητουν-απο-748317

Εκατοντάδες παιδιά από το Βόλο μέσω γραμμάτων στα ΕΛΤΑ

Ακριβά παιχνίδια, ένα κουτί μαρκαδόρους μέχρι… αγάπη και χαρά για τις οικογένειές τους ζητούν φέτος μέσω των γραμμάτων τους εκατοντάδες παιδιά από το Βόλο, από τον αγαπημένο τους Αγιο, τον Αϊ Βασίλη!

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Τις τελευταίες ημέρες το υποκατάστημα του ΕΛΤΑ στο Βόλο (Δημητριάδος με Αγίου Νικολάου) έχει «πλημμυρίσει» από παιδικές φωνές και γέλια, αφού όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα τόσο περισσότερα παιδιά σπεύδουν να αφήσουν το γράμμα τους, στο χαρακτηριστικό κόκκινο γραμματοκιβώτιο, που βρίσκεται στην είσοδο των ΕΛΤΑ, το οποίο αναγράφει: «Εδώ γράμματα για τον Αγιο Βασίλη».

Ειδικότερα προχθές το πρωί σαράντα μαθητές του παιδικού σταθμού «Αίολος» του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, μαζί με τις δασκάλες τους επισκέφθηκαν το υποκατάστημα του ΕΛΤΑ προκειμένου τα παιδιά στείλουν τα γράμματά τους.

Οι 40 μαθητές του παιδικού σταθμού «Αίολος» περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να πετάξουν μέσα στο κόκκινο γραμματοκιβώτιο τα γράμματα, τα οποία είχαν όλα τον ίδιο αποστολέα… τον αγαπημένο τους Αγιο. Μάλιστα οι εκπαιδευτικοί είχαν τοποθετήσει κάτω από το γραμματοκιβώτιο ένα καρεκλάκι στο οποίο οι μικροί μαθητές πατούσαν πάνω για να φτάσει το χέρι τους στο σχισμή του γραμματοκιβώτιου.

Οπως δήλωσαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι εκπαιδευτικοί που συνόδευαν τους μικρούς μαθητές, τα παιδιά μέσα στα γράμματά τους έχουν ζητήσει από τον Αγιο Βασίλη από ακριβά παιχνίδια, ένα κουτί μαρκαδόρους μέχρι… αγάπη και χαρά για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. «Τα τελευταία χρόνια ο παιδικός σταθμός «Αίολος» συνηθίζει μαζί με τους μαθητές να στέλνουν γράμματα στον Αγιο Βασίλη και αυτό συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που γίνονται από όλους τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου ενόψει των Χριστουγέννων. Επίσης τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουμε επίσης επισκέψεις σε διάφορα ιδρύματα της πόλης. Τα γράμματα των παιδιών γίνονται σε συνεργασία τους γονείς τους και από τα ΕΛΤΑ δίνεται στους μαθητές μια απαντητική επιστολή από τον Αγιο Βασίλη», τόνισαν οι εκπαιδευτικοί του παιδικού σταθμού «Αίολος» του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου.

Συγκεκριμένα τα γράμματα με παραλήπτη τον Αγιο Βασίλη, ξεχωρίζονται με ιδιαίτερη φροντίδα από τους υπαλλήλους των ΕΛΓΑ και διαβιβάζονται στις Δημόσιες Σχέσεις του κεντρικού καταστήματος στην Αθήνα.

Μάλιστα κάθε χρόνο στα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ στην Αθήνα φτάνουν περίπου 100.000 γράμματα, ενώ μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου όλα τα παιδάκια έχουν λάβει την απάντηση που περίμεναν με αγωνία από τον αγαπημένο τους Αγιο.

Ειδικότερα φέτος τα ΕΛΤΑ προτρέπουν τους μικρούς φίλους να στείλουν γράμμα στον Αϊ Βασίλη, συμβουλεύοντας τα να ακολουθήσουν τα εξής βήματα: «Γράψτε το γράμμα σας. Γεμίστε το με τις ευχές & τις επιθυμίες σας. Με τις φωτογραφίες & τις ζωγραφιές σας. Συμπληρώστε στο φάκελο σωστά & με ευκρίνεια το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνσή σας και ταχυδρομείστε το με όλη σας την αγάπη και θα παραλάβετε την απάντησή σας μαζί με ένα μικρό συμβολικό δωράκι από τα ΕΛΤΑ».

Φέτος τα ΕΛΤΑ κυκλοφορήσαν πρωτότυπα αυτοκόλλητα Χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα για να «στολίσουν» τους φακέλους με τις ευχές τις ημέρες των εορτών. Τα σχολεία που επισκέπτονται τα ΕΛΤΑ έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους και να ενημερωθούν για τη διαδικασία αποστολής γραμμάτων, δεμάτων κ.α.

Το γράμματα των παιδιών προς τον Αϊ Βασίλη καταλήγουν στη διεύθυνση δημοσίων σχέσεων των ΕΛΤΑ και όσα γράμματα έχουν στοιχεία του αποστολέα τότε λαμβάνουν …απάντηση από τον Αϊ Βασίλη ο οποίος τους ευχαριστεί για τις ευχές και τις σκέψεις τους και τους εύχεται καλές γιορτές.

Πέρσι λιγότερα γράμματα

Σε τοπικό επίπεδο πέρσι σύμφωνα με το Διευθυντή του ΕΛΤΑ Βόλου κ. Κώστα Καπάτο τα γράμματα για τον Αϊ Βασίλη που στάλθηκαν από το Βόλο ήταν λιγότερα συγκριτικά με παλιότερα. «Σκοπός μέσα από τα γράμματα στον Αϊ Βασίλη είναι να δώσουμε λίγη χαρά στα παιδιά και να δουν ότι ο Αϊ Βασίλης δεν τους ξέχασε. Τα ΕΛΤΑ συμμετέχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια στα όνειρα των παιδιών και τους βοηθάμε να επικοινωνούν με τον αγαπημένο τους Αγιο. Το πιο σημαντικό στη διαδικασία είναι ότι τα ΕΛΤΑ στέλνουν απαντήσεις σε όλα τα γράμματα και σκοπός μας είναι να συμμετέχουμε στο ρομαντισμό», καταλήγει ο ίδιος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου