ΤΟΠΙΚΑ

“Εμφύλιος”… δηλώσεων στο Πανεπιστήμιο

εμφύλιος-δηλώσεων-στο-πανεπιστή-851206

Ανοιχτός παραμένει ο «πόλεμος» των φοιτητικών παρατάξεων, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που εντάθηκε μετά την καταγγελία της ΕΑΑΚ για επεισόδια που προκάλεσαν την περασμένη Τετάρτη οκτώ φοιτητές μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Συγνώμη για «όσα πραγματικά συνέβησαν» ζητά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Βόλου, ενώ αποδίδει στην ΕΑΑΚ προσπάθεια να κερδίσει τις εντυπώσεις με δόλιο τρόπο.
Η γαλάζια φοιτητική παράταξη στρέφει τα βέλη της και στην ΠΑΣΠ ΑΕΙ Βόλου, χαρακτηρίζοντάς την «κολαούζο της ΕΑΑΚ».
Η ΠΑΣΠ, με αφορμή τα επεισόδια, καταγγέλλει τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και τον πρώην πρόεδρό της Απόστολο Κεραμίδα και ζητά τη λήψη επίσημης θέσης από τη ΔΑΠ.
Αναφερόμενη στα γεγονότα η ΠΑΣΠ μιλά για ενέργειες που πηγαίνουν δεκαετίες πίσω το φοιτητικό κίνημα, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που φοιτητές δέχονται τέτοιου είδους απειλές αφού και στο κοντινό παρελθόν ο κ. Κεραμίδας αναφέρθηκε συγκεκριμένα: «Με το ζόρι κρατάω δέκα ΟΝΝΕΔίτες…».
Όπως προσθέτει, «αυτόν τον τρόπο δράσης όμως υιοθετούν και οργανώσεις της ΔΑΠ και σε πολλά άλλα ιδρύματα όπως στα επίκαιρα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ, τη Νομική και το Πάντειο. ΔΑΠίτες εισέρχονται στους Πανεπιστημιακούς χώρους με πληρωμένους ανθρώπους της νύχτας και προσπαθούν να σπάσουν ΓΣ αλλά και τη συνοχή του Φοιτητικού Κινήματος. Αργότερα στα δελτία ειδήσεων φυσικά παρουσιάζονται αθώοι με αστείες δικαιολογίες».
Με ανακοίνωσή της χθες η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ απάντησε και στις δύο παρατάξεις:
«Οι συνάδελφοι της ΕΑΑΚ ξεχνούν εύκολα, αλλά τα γραμμένα στους τοίχους υβριστικά συνθήματα και οι κατεστραμμένες αφίσες μαρτυρούν τις πρακτικές παρακράτους που έχει υιοθετήσει εδώ και καιρό απροκάλυπτα.
Τα ίδια τα μέλη της ΕΑΑΚ παραδέχτηκαν ευθαρσώς ότι κατέστρεψαν υλικό της παράταξης, της οποίας το όνομα τόσο ενοχλητικά αντηχεί στα αυτιά τους. Καθημερινά, μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κολλούσαν αφίσες της παράταξης τους και το ίδιο βράδυ οι «σύντροφοι-δημοκράτες» της ΕΑΑΚ φρόντιζαν με συνοπτικές διαδικασίες, που συμπορεύονται με το πνεύμα του ασύλου όπως αυτοί το πρεσβεύουν καταλύοντας τη γνησιότητά του, να τις καταστρέφουν σε Θόλο και Πολυτεχνείο.
Σε ότι έχει να κάνει με τα γεγονότα της 28ης Φεβρουαρίου, τόσο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όσο και ο Απόστολος Κεραμίδας, αναλαμβάνουν από κοινού την ευθύνη ζητώντας συγνώμη για όσα πραγματικά έγιναν και όχι όσα καταλογίζουν ότι έλαβαν χώρα τα μέλη της ΕΑΑΚ. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο ο Απόστολος Κεραμίδας και για λόγους ευθιξίας υπέβαλε την παραίτησή του σε Ολομέλεια της παράταξης, η οποία έγινε δεκτή.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο οι συνάδελφοι της ΕΑΑΚ εξακολουθούν να διογκώνουν το όλο ζήτημα, διαστρεβλώνοντας σκοπίμως βασικές πτυχές του συγκεκριμένου συμβάντος.
Μήπως για αυτό ευθύνεται το γεγονός ότι πλέον η μία σχολή μετά την άλλη ανοίγουν και προσπαθούν με δόλιο τρόπο να κερδίσουν τις εντυπώσεις; Μήπως όλη αυτή η εκ του πονηρού συκοφάντηση υπαγορεύεται από μια μεθοδευμένη όσο και μικροπολιτικά φθηνή επικοινωνιακή πολιτική, η οποία έχει ως στόχο η λόγω παράταξη να απεγκλωβιστεί από το κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο, στο οποίο έχει περιέλθει και στο οποίο είναι μόνιμα καταδικασμένη; Όποια και αν είναι η αιτία κάνουμε έκκληση στους συναδέλφους της ΕΑΑΚ να επιδείξουν έστω για μία φορά ένα ελάχιστο ίχνος σοβαρότητας, σε αυτό το επιπόλαιο και σίγουρα καταδικαστέο γεγονός και να καταδικάσουν και οι ίδιο με τη σειρά τους τις συστηματικές προκλήσεις ενάντια στην παράταξή μας.
Σε σχέση, τώρα, με το κολαούζο της ΕΑΑΚ, η ΠΑΣΠ, η οποία θυμήθηκε να εμφανιστεί και αυτή για πρώτη φορά στο τωρινό ακαδημαϊκό έτος, σεβόμενοι την ιδεολογικής τους σύγχυση, δε θα κάνουμε καμία αναφορά, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει πουθενά.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου