ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότερες θέσεις εργασίας στο νέο εργολάβο καθαριότητας

περισσότερες-θέσεις-εργασίας-στο-νέο-749357

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου – Σκληρή απάντηση του ΕΚΒ στο σύλλογο καθαριστριών και ανταπάντηση

Το Νοσοκομείο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποδείξει ή να υπαγορεύσει στον ιδιώτη εργολάβο ποιους εργαζόμενους θα χρησιμοποιήσει και ποιους όχι, όπως ξεκαθαρίζει η διοίκηση με αφορμή το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για το γεγονός ότι 15 καθαρίστριες δεν θα απασχοληθούν στη νέα εργολαβία όπως καταγγέλλει το σωματείο καθαριστριών.

Την ίδια ώρα, το ΕΚΒ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην πρόεδρο του σωματείου καθαριστριών με αφορμή τον ισχυρισμό της ότι το ΕΚΒ και ο πρόεδρος Θαν. Παπαδημόπουλος συναίνεσε στην απόλυση καθαριστριών από το νέο εργολάβο στο Νοσοκομείο Βόλου

Η Διοίκηση του ΓΝΒ υπογραμμίζει ότι ο νέος εργολάβος βάσει της σύμβασης θα απασχολεί 29 εργαζόμενους και όχι 21 όπως ήταν πριν και μάλιστα με μικρότερο κόστος για το νοσοκομείο. «Απαίτηση από τις υπηρεσίες μας, καθώς και από το Εργατικό Κέντρο που εκπροσωπήθηκε από τον παρόντα κατά την υπογραφή πρόεδρό του, για υψηλή ποιότητα, εργασιακή γαλήνη και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης για τους εργαζόμενους που ο νέος εργολάβος θα χρησιμοποιήσει» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΓΝΒ συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «από πουθενά, τόσο νομικά, όσο και θεσμικά δεν προβλέπεται και δεν προκύπτει ότι το Νοσοκομείο εμπλέκεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε αποχωρήσεις, αντικαταστάσεις και προσλήψεις προσωπικού. Αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και δικαίωμα της νέας εταιρείας, η οποία είναι εργοδότης των ατόμων που απασχολεί. Οτιδήποτε άλλο, δηλαδή εμπλοκή ή παρέμβαση της διοίκησης και των στελεχών του νοσοκομείου σε θέματα επιλογής ανθρώπινου δυναμικού από ιδιωτική εταιρεία θα αποτελούσε πρόβλημα».

Η Διοίκηση διαβεβαιώνει επίσης ότι έχει συνυπογράψει όλες τις ρήτρες και τις δικλείδες ότι δεν θα παρατηρηθούν θέματα δυσλειτουργίας στο ύψιστης σημασίας θέμα της υγιεινής και ασφάλειας του νοσοκομείου σημειώνοντας ότι «όλοι και όλα θα κριθούν στην πράξη από το αποτέλεσμα».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός, που πρόσφατα ολοκληρώθηκε σε ταχύτατους χρόνους, με την υπογραφή σύμβασης με το νέο ανάδοχο, κατακυρώθηκε με 700.950,4 ευρώ για ένα χρόνο, δηλαδή 160.000 ευρώ περίπου, κάτω από την προϋπολογιζόμενη δαπάνη που είχε εγκριθεί με βάση στοιχεία προηγούμενων χρόνων.

«Η υποκρισία πώς… καθαρίζεται;»

Σκληρή απάντηση στην πρόεδρο του σωματείου καθαριστριών επεφύλαξε το ΕΚΒ με αφορμή τον ισχυρισμό της ότι το ΕΚΒ και ο πρόεδρος Θαν. Παπαδημόπουλος συναίνεσε στην απόλυση καθαριστριών από το νέο εργολάβο στο Νοσοκομείο Βόλου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το ΕΚΒ, από την πρώτη στιγμή και με ξεκάθαρη θέση παρενέβη και αξίωσε -από Διοίκηση και εργολάβους- την πιστή τήρηση της εργασιακής Νομοθεσίας και τον πλήρη σεβασμό των συμβατικών εργασιακών δικαιωμάτων των απασχολούμενων στις εργολαβίες καθαριστριών.

Αντιθέτως όπως καταγγέλλει το ΕΚΒ, «απούσα από κάθε παρεμβατική διαδικασία (τώρα, αλλά και κατά το παρελθόν) ήταν η, κατά τα άλλα, «οργισμένη» Πρόεδρος του Σωματείου, η οποία εμφανίζεται πάντα κατόπιν εορτής, για να μην χρεωθεί, προφανώς, τα επίχειρα της παρεμβατικής απραξίας της, ενόσω όλο αυτό το εργασιακό μεσαιωνικό καθεστώς εξελίσσονταν, όχι μόνο στο Νοσοκομείο, αλλά και παντού, όπου έχουν «εισβάλει» οι εργολάβοι».

Παράλληλα το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων αποδοκιμάζει την κ. Κουρτέση λέγοντας ότι στο ΕΚΒ μεταβαίνει όπως λέει «μόνον για να χρησιμοποιήσει τον χώρο του για τις παραταξιακές κομματικές της συνάξεις και για να διαμορφώσει τις εμπαθείς της ανακοινώσεις σε βάρος του προεδρείου του ΕΚΒ, και ποτέ για να δει, ενημερώσει και συντονίσει τον τρόπο αγωνιστικής δράσης με τον θεσμό που, υποτίθεται, πως αναγνωρίζει (αφού αξιώνει) τον παρεμβατικό ρόλο του!».

Το ΕΚΒ κάνει επίσης λόγο για πρωτοφανή σπέκουλα κατηγορώντας την πρόεδρο του σωματείου ότι αντί να συνεργάζεται με το θεσμό συνεργάζεται με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και την καλεί να απολογηθεί για τις τακτικές που ακολουθεί. Καταλήγοντας τέλος τονίζει ότι «Δεν είναι το ΕΚΒ που συνδιαμορφώνει τους εργασιακούς «Μεσαίωνες», αλλά οι εξίσου επικίνδυνοι, με τα Μνημόνια, κομματικοί τακτικισμοί της κ. Κουρτέση και των ομοίων της, που, όταν αποτυγχάνουν και σκάνε οι αγωνιστικές φούσκες στα μούτρα τους (δυστυχώς με βαρύ κόστος και για πολλούς συναδέλφους τους) στέλνουν κατόπιν με θράσος αλλού τον «λογαριασμό». Αυτή η υποκρισία πώς… καθαρίζεται;».

Το άσπρο – μαύρο

Σε απάντησή του ο σύλλογος καθαριστριών προς το ΕΚΒ τονίζει ότι παρουσιάζεται το άσπρο – μαύρο και ότι επιχειρεί να αποποιηθεί των ευθυνών του ο πρόεδρος ενώ όλοι υπογράμμισαν ότι ήταν παρών στην υπογραφή της σύμβασης.

«Ακόμα δεν έχουν σιγήσει -αναφέρει ο σύλλογος- οι φωνές των εκατοντάδων συναδέλφων στα πεντάμηνα που έκαναν κινητοποίηση έξω από το Εργατικό Κέντρο γιατί ο κύριος «Θεσμός» είχε την αξίωση να γίνει εργοδότης διαλύοντας με την υπογραφή του και την υπογραφή των ομοίων του στη ΓΣΕΕ κάθε εργασιακό δικαίωμα και μάλιστα δεν τους πλήρωνε κι από πάνω. Ακόμα ακούγονται οι γαργάρες της πλειοψηφίας του ΕΚΒ και του ιδίου για το ατύχημα στη Χαλυβουργία και τη δολοφονία του συναδέλφου, για το οποίο, πέρα από μια πραγματικά πολύ σκληρή ανακοίνωση – τέτοιες ξέρουν να γράφουν καλά οι αυλικού του «θεσμού» – δεν αξιώθηκε να κάνει τίποτε.

Και έχει το θράσος να μιλάει. Τα κάνει που τα κάνει, ε, όχι και να βγαίνει και από πάνω. Εκτός αν θέλει να μην τα αποκαλύπτουμε στους εργαζόμενους, για να μπορεί να τα κάνει πάνω στις πλάτες τους. Οχι μόνο δεν θα του κάνουμε το χατίρι, αλλά θα είμαστε στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία και τους εργοδοτικούς σαν τα μούτρα του».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου