ΤΟΠΙΚΑ

Κώδικας δεοντολογίας για τη φωτογράφηση γάμων

κώδικας-δεοντολογίας-για-τη-φωτογράφ-750769

Συμφωνία μεταξύ του Συλλόγου φωτογράφων βιντεοληπτών και της Μητρόπολης Δημητριάδος

Τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου του 2015 στις φωτογραφήσεις και βιντεοσκοπήσεις γάμων και βαπτίσεων στους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας, καθορίζονται επακριβώς στην εγκύκλιο που έχει διανεμηθεί σε όλους τους ναούς. Ο κώδικας δεοντολογίας καταρτίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη των μελών του Συλλόγου (ΣΕΦΩΒΙΜ) και της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού και ανακοινώθηκε προχθές, στο πλαίσιο της Ιερατικής Σύναξης των Πατέρων της Ι. Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο. Η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει τον Κώδικα Δεοντολογίας Φωτογράφων και Βιντεοληπτών για τα Ιερά Μυστήρια και τα βιβλία Φωτογράφου-Βιντεολήπτη, που μοιράστηκαν σε κάθε εκκλησία της Μητρόπολης.

Οπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη σχετική εγκύκλιο «στις φωτογραφήσεις ιερών

μυστηρίων, οι φωτογράφοι θα πρέπει να συμμορφώνονται γενικά με τους κανόνες της Εκκλησίας, καθώς είναι συνυπεύθυνοι μαζί με τους ιερείς για την απρόσκοπτη τέλεση του ιερού Μυστηρίου». Παράλληλα οφείλουν να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι και κατά την προσέλευσή τους για φωτογράφηση Ιερών Μυστηρίων και πριν την έναρξη του μυστηρίου να επιδεικνύουν στον υπεύθυνο ιερέα την επαγγελματική τους ταυτότητα ή την ταυτότητα μέλους του Σ.Ε.Φω.Βι.Μ. για την επαλήθευση των προσωπικών τους στοιχείων.

Στην ίδια εγκύκλιο που καταρτίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου, απαγορεύεται ρητώς «η καθυστέρηση ή η παρέμβαση του φωτογράφου/ εικονολήπτη στην ώρα τέλεσης των μυστηρίων είτε για την έναρξη είτε για τη λήξη έναρξης» και η «άνοδος στην Ωραία Πύλη και στον Αρχιερατικό Θρόνο, κατά τη φωτογράφηση/βιντεοσκόπηση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου