ΤΟΠΙΚΑ

«Ανασαίνουν» οι αγορές στην Ευρώπη

ανασαίνουν-οι-αγορές-στην-ευρώπη-851206

Aνοδική διάθεση είχαν οι χθεσινές συναλλαγές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τους επενδυτές να εμφανίζουν ελαφρά ανακούφιση από την περαιτέρω βοήθεια που δεσμεύτηκε να παράσχει στις τράπεζες – εάν χρειαστεί – η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.
Στο προσχέδιο του πρώτου προϋπολογισμού του νέου προέδρου που ανακοινώθηκε σήμερα, προβλέπεται η δυνατότητα διάθεσης 250 δισ. δολαρίων για επιπλέον τόνωση του τραπεζικού κλάδου, επιπροσθέτως από τα κονδύλια των 70 δισ. δολαρίων που έχουν ήδη εγκριθεί.
Στη Wall Street, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,40%, ενώ ο Nasdaq χάνει 0,29%. Άνοδο κατά 0,22% σημειώνειο ευρύτερος δείκτης S&P500.
Ευδιάθετη ήταν η επενδυτική διάθεση στις σημερινές συναλλαγές στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης. Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 1,73%, ενώ άνοδο σημείωσε και ο CAC στο Παρίσι, κατά 1,78%. Θετικό το πρόσημο και στην αγορά της Φρανκφούρτης, όπου ο δείκτης DAX κέρδισε 2,51%.
Ωστόσο, οι αμφιβολίες των επενδυτών για τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ, ιδιαίτερα του τραπεζικού κλάδου, οδήγησαν τις περισσότερες αγορές στην Ασία να κλείσουν με αρνητικό πρόσημο, καταγράφοντας απώλειες που άγγιξαν το 1%.
Την καλύτερη απόδοση παρουσίασαν εξαγωγικές εταιρείες της Ιαπωνίας, όπως οι Honda Motor Co. και Nikon Corp. εξαιτίας της πτωτικής τροχιάς του γιεν, που συναλλάσσεται σε χαμηλά τριμήνου έναντι του δολαρίου. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, το δολάριο έχει ενισχυθεί περίπου 9% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, λόγω των ανησυχιών για την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας.
Ο γενικός δείκτης αναφοράς MSCI Asia Pacific υποχώρησε κατά 1,1%, ενώ με οριακή πτώση 0,04% έκλεισε στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei.
Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng έχασε 0,8%, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi υποχώρησε 1,3%. Πτωτικές επίσης οι αγορές στην Ινδία, τη Σαγκάη και τη Σιγκαπούρη, ενώ ελαφρώς ανοδικά κινήθηκαν τα χρηματιστήρια στην Ταϊβάν και την Αυστραλία.
Υποχώρηση κατέγραψε χθες η κίνηση στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στη Wall Street, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1,09%, ενώ ο Nasdaq έχασε 1,14%. Με απώλειες 1,07% και ο ευρύτερος δείκτης S&P500.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου