ΤΟΠΙΚΑ

Η αναβολή προκάλεσε δυσφορία

η-αναβολή-προκάλεσε-δυσφορία-753992

Το 2015 θα συζητηθούν στα Δικαστήρια οι εργατικές διαφορές εργαζομένων από το 2013

Εντονη δυσφορία στο Σύλλογο ξενοδοχοϋπαλλήλων Μαγνησίας προκάλεσε η αναβολή της εκδίκασης υπόθεσης που αφορά σε εργατική διαφορά και διεκδίκηση δεδουλευμένων από ξενοδοχεία που λειτουργούν μέσα στο Βόλο.

Ο Σύλλογος με ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων ότι δεν είναι δυνατόν υποθέσεις που εκκρεμούν από το 2013 και σχετίζονται με την οικονομική κατάσταση των εργαζομένων στον τομέα του ξενοδοχειακού τουρισμού να μην έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί και εκφράζουν πίκρα και απογοήτευση.

«Η προσφυγή των εργαζόμενων στη Δικαιοσύνη -επισημαίνεται στην ανακοίνωση- για την θεσμική προστασία των εργασιακών, μισθολογικών και στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, δεν έχει νόημα άλλο, από το να λειτουργήσει αυτή ως τελευταίο ισχυρό και αδιαφιλονίκητο «αποκούμπι» τους, απέναντι στη στυγνή εργοδοτική ασυδοσία κι αυθαιρεσία. Η Δικαιοσύνη ήταν και συνεχίζει να είναι το τελευταίο ισχυρό όπλο τους, η ύστατη ελπίδα τους ότι υπάρχουν ακόμη θεσμοί για να προστατεύσουν την ανθρώπινη υπόσταση, αλλά και την ίδια την αξιοπιστία τους.

Με το σκεπτικό αυτό είχε γίνει και η προσφυγή των απελπισμένων συναδέλφων εργαζόμενων στο Ξενία του Βόλου και στο Park Hotel, οι υποθέσεις των οποίων εκκρεμούσαν ήδη από το 2013 και 2014 και η οικονομική κατάσταση των οποίων ακόμη και σήμερα είναι απελπιστική, αφού κάποιοι από αυτούς έχουν να πληρωθούν τις αποδοχές τους από τον περασμένο Ιούλιο!

Με πίκρα, όμως και απογοήτευση, αλλά και με δικαιολογημένη οργή, είδαν σήμερα τις υποθέσεις τους να παίρνουν από το Δικαστήριο αναβολή (λόγω της σε εξέλιξη ευρισκόμενης αποχής των δικηγόρων) και να προσδιορίζονται για να εκδικασθούν σ’ ένα χρόνο από τώρα (τον Οκτώβριο του 2015)!» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος απευθύνει το ερώτημα «με ποιο σκεπτικό παρατείνεται το ανθρωπιστικό δράμα δεκάδων οικογενειών, που διεκδικούν τα αυτονόητα, έχοντας να αντιμετωπίσουν και να καλύψουν τόσες οικονομικές και βιοτικές τους υποχρεώσεις» και συνεχίζοντας τονίζει: «Πρυτάνευσαν οι στοιχειώδεις ανάγκες, στο σκεπτικό τόσο μεγάλης χρονικής αναβολής ή, πρόκειται για άλλη μια κατάφωρα φιλεργοδοτική «εκδοχή» απόδοσης της Δικαιοσύνης;».

Καταλήγοντας εξάλλου ο Σύλλογος αφήνει αιχμές για τη στάση των εργοδοτών υπογραμμίζοντας «Είναι δυνατόν, υποθέσεις που έρχονται στα Δικαστήρια με επίσπευση του Κράτους ή των εργοδοτών κατά των εργαζομένων, να προσδιορίζονται με σπουδή, αλλά να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, όταν τα θύματα εξαναγκάζονται να εγκαλέσουν τους θύτες τους;

Και όλα αυτά, ενόψει των Χριστουγέννων, που οι μεν μεγαλοξενοδόχοι, με τον ιδρώτα αυτών των ανθρώπων, θα απολαύσουν τα πλούσια γιορτινά τραπέζια τους, οι δε εργαζόμενοι θα ξαναδούν για άλλη μια χρονιά την κάλτσα του Αη Βασίλη θλιβερά άδεια και… τρύπια».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου