ΤΟΠΙΚΑ

Αποκλεισμένη η Μεγάλη Βελανιδιά

αποκλεισμένη-η-μεγάλη-βελανιδιά-756700

Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν τους τοπικούς φορείς

Τη ζωή τους κορώνα – γράμματα παίζουν καθημερινά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του οικισμού Μεγάλη Βελανιδιά (Καντήραγας) για να εισέλθουν στον οικισμό μέσω της Ε.Ο. Βόλου Μικροθηβών αφού δεν υπάρχει στο δρόμο η απαραίτητη συγκοινωνιακή ρύθμιση…

Για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του οικισμού έχουν γίνει μέσω του Εξωραϊστικού Συνδέσμου Μεγάλης Βελανιδιάς πολλές παρεμβάσεις στους αρμόδιους ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί λύση.

Ειδικότερα σε επιστολή διαμαρτυρίας ο Εξωραϊστικός Σύνδεσμος Μεγάλης Βελανιδιάς, επισημαίνει ότι ένας οδηγός που διασχίζει την Ε.Ο. Βόλου – Μικροθηβών και θέλει να εισέλθει στον οικισμό τους έχει τρεις εναλλακτικές λύσεις: Να πάει μέχρι την Νέα Αγχίαλο και να γυρίσει πίσω διανύοντας μία επιπλέον απόσταση 20 χλμ. Να επισκεφθεί τον οικισμό δια θαλάσσης, ή να παίξει τη ζωή του και των συνεπιβατών του κορώνα γράμματα και παρανομώντας να εισέλθει στον οικισμό παραβιάζοντας τη διπλή διαχωριστική γραμμή.

Αναλυτικά μάλιστα στην επιστολή ο Εξωραϊστικός Σύνδεσμος Μεγάλης Βελανιδιάς υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Ο Εξωραϊστικός Σύνδεσμος Μεγάλης Βελανιδιάς έχει κάνει πολλές και συνεχείς παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα. Συναντήθηκε με τρεις Αντιπεριφερειάρχες (Κοπάνα, Καλτσογιάννη, Κολυνδρίνη), Διευθυντές Υπηρεσιών, Προϊσταμένους Τμημάτων., Συγκοινωνιολόγους, έχει υποβάλλει ήδη από τις 29.3.2011 μέχρι και σήμερα (χθες) 9 πολυσέλιδες έγγραφες αιτήσεις και υπομνήματα, ξεκινώντας από την πρώην ΔΕΣΕ, τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και φθάνοντας μέχρι και το Υπουργείο Yπoδομώv Μεταφορών και Δικτύων, εκπόνησε ιδία δαπάνη τον Οκτώβριο του 2012 σχετική μελέτη – τοπογραφικό διάγραμμα της Ε.Ο. ώστε να υποβοηθήσει την Περιφέρεια ή οιονδήποτε άλλο αρμόδιο φορέα στο έργο του και σε σχετικό αίτημα αρμόδιας υπηρεσίας αγόρασε ακόμα και μπογιά. Απαντες οι «αρμοδίως» συνομιλούντες με το Σύλλογο κατανοούσαν το πρόβλημα, συνομολογούσαν την ανάγκη εξεύρεσης μίας λύσης, ακούγονταν λόγια συμπόνιας και ωραίες ιδέες πλην όμως το αίτημα «χανόταν» στα δαιδαλώδη μονοπάτια της γραφειοκρατίας και της γενικότερης αδράνειας του Δημοσίου να ποιήσει έργον. Στην τελική όλοι μα όλοι οι αρμόδιοι φορείς επικαλούνταν έλλειψη αρμοδιότητας. Γνωστή ρήση που ακούει κανείς συχνά όταν αποτείνεται στο Δημόσιο. Η επίκληση δε αυτή της αναρμοδιότητας γινόταν με τέτοιο σθένος, ώστε σχημάτιζε κανείς την εντύπωση ότι σε αυτή την χώρα οι Δημόσιες Υπηρεσίες που έχουν συσταθεί για να εξυπηρετούν τον πολίτη θέλουν με κάθε τρόπο να αποτινάξουν από πάνω τους κάθε αρμοδιότητα που συνεπάγεται δουλειά και ευθύνη. Κανείς χριστιανός δεν φιλοτιμήθηκε όλα αυτά τα χρόνια να επιλύσει το πρόβλημα, το οποίο σημειωτέον έχει στοιχίσει στο παρελθόν ανθρώπινες ζωές».

Ο Εξωραϊστικός Σύνδεσμος της περιοχής, στην επιστολή του καταλήγει ότι «Στην Ελλάδα του 2014 η Μεγάλη Βελανιδιά είναι αποκλεισμένη οδικώς όχι από χιόνια, κατολισθήσεις ή πλημμύρες αλλά από μία χειρότερη «α-φύσικη καταστροφή»: το Ελληνικό Δημόσιο και όλους εκείνους (αιρετούς και μη) που έχουν λησμονήσει ότι η θέση κάποιου σ’ έναν δημόσιο πόστο συνεπάγεται την παροχή υπηρεσιών και έργου προς τους πολίτες».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου