ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Φοβούνται
κάθε μέρα
Όλες οι καλλιέργειες της εποχής βαίνουν καλώς , με βάση τις υφιστάμενες καιρικές συνθήκες , που μέρα με τη μέρα που περνάει δεν κρύβουν το φόβο τους για τις μεγάλες ζημιές που μπορεί να προκαλέσει μια αιφνίδια πτώση της θερμοκρασίας και μία “παγωνιά “ που θα τα κάψει όλα…
Α.Τ.

Η προηγούμενη
αύξηση…
Καταστηματάρχες των Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας με τηλεφωνήματά τους στη στήλη σημειώνουν ότι η υπαναχώρηση του Δήμου στο θέμα της εφάπαξ αύξησης δεν ήταν άνευ λόγου και αιτίας, καθώς υπενθυμίζουν ότι με την ανάληψη του Δήμου από το Μιχάλη Κουντούρη το 1999 διπλασιάστηκαν τα τέλη κατάληψης πεζόδρομων και πεζοδρομίων, με τη διαβεβαίωση ότι θα ακολουθούσε μηδενική αύξηση τα επόμενα χρόνια.
Α.Τ.

Για τους πεζούς
υπάρχει χώρος
Μεγάλη φασαρία έγινε τις τελευταίες ημέρες για τα τέλη πεζοδρομίων. Μετά την έντονη διαμάχη μεταξύ Δήμου Βόλου και ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης ,επήλθε συνεννόηση και έτσι έμειναν ευχαριστημένοι και οι καταστηματάρχες και ο Δήμος. Βεβαίως για τους πεζούς, γιατί σ αυτούς και όχι στα τραπεζάκια ανήκουν τα πεζοδρόμια, δεν έγινε λόγος. Ιδιαίτερα οι μητέρες με τα καροτσάκια και οι ηλικιωμένοι έχουν να αντιμετωπίσουν στο διάβα τους μύρια εμπόδια και παγίδες. Όμως έτσι είναι, δεν μιλάμε πλέον για πεζοδρόμια αλλά για… τραπεζοδρόμια.
Χ.Μ.

Οι επιδοτήσεις
των αγροτών
Μία από τις βασικές αιτίες που “έβγαλαν” τους αγρότες στους δρόμους αυτή την περίοδο είναι και η καθυστέρηση καταβολής των επιδοτήσεων. Η εικόνα που παρουσιάζεται μέχρι σήμερα είναι η εξής: Το 60% περίπου των αγροτών της Μαγνησίας έχει εισπράξει το 100% του ποσού. Όσοι δηλαδή είχαν πάρει προκαταβολή το Νοέμβριο. Το 30-35% των αγροτών που είχαν λάβει προκαταβολή στις 19 Δεκεμβρίου έχουν εισπράξει το 75% του ποσού των επιδοτήσεων τους. Ενώ σε τραγική κατάσταση βρίσκεται το 5 έως 10% του αγροτικού κόσμου της περιοχής μας που ακόμη δεν έχει εισπράξει δραχμή. Αυτοί οι τελευταίοι αναρωτήθηκε κανείς πως θα ζήσουν;
Χ.Μ.

Κόβουν το δάσος
Ανω -κάτω είναι οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος της Κερασιάς στο Δήμο Κάρλας και όχι άδικα. Τις τελευταίες εβδομάδες κάτοικοι της περιοχής χωρίς καμία σχετική άδεια, κόβουν δέντρα από το όμορφο δάσος της Άνω Κερασιάς, με αποτέλεσμα εάν αυτή η αυθαιρεσία συνεχιστεί για λίγο ακόμη, πολύ σύντομα θα μιλάμε για “φαλακρό δάσος” με ό,τι αυτό συνεπάγεται για έναν πραγματικά πολύ όμορφο τόπο που αποτελεί έναν από τους μοναδικούς πνεύμονες πρασίνου του Δυτικού Πηλίου.
Ακόμη και σήμερα θα πρέπει να παρέμβει το Δασαρχείο αλλά και η Νομαρχία ώστε να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την… περιβαλλοντική παρανομία.
Β.Κ

Δολιοφθορά
Για μία ακόμη φορά γνωστοί-άγνωστοι έκλεψαν τα καπάκια από τα φρεάτια του δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή του Νέου Δέλτα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και σίγουρα εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα δεν θα είναι η τελευταία.
Άσε που υπάρχει και κίνδυνος ατυχήματος, ειδικά τις νυχτερινές ώρες, για όποιον διερχόμενο πεζό.
Ευτυχώς που η ΔΕΥΑΜΒ ενημερώθηκε για τη δολιοφθορά και σπεύδει αύριο για να αποκαταστήσει τη φθορά.
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου