ΤΟΠΙΚΑ

Φονικός σεισμός 6,3 Ρίχτερ στη Σουμάτρα

φονικός-σεισμός-63-ρίχτερ-στη-σουμάτρα-851206

Ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Νήσο Σουμάτρα της Ινδονησίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 83 άτομα, ενώ εκατοντάδες κτίρια κατέρρευσαν.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά στη Σιγκαπούρη, όπου εκκενώθηκαν γραφεία, καθώς και στις δυτικές ακτές της Μαλαισίας. Στην πρωτεύουσα της Δυτικής Σουμάτρας, Παντάνγκ, επικράτησε πανικός.
Πολλοί κάτοικοι προσπάθησαν να καταφύγουν σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο φοβούμενοι για τσουνάμι, με συνέπεια στους δρόμους της Παντάνγκ να προκληθεί κυκλοφοριακό χάος. Πάντως οι Αρχές δεν εξέδωσαν καμία προειδοποίηση για τσουνάμι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού γραφείου της Unicef οι νεκροί φθάνουν τους 82, όμως εκτιμάται ότι θα αυξηθεί. Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες που έχουν διακομιστεί σε τοπικά νοσοκομεία.
Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν εντάσεως 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ακολούθησε δύο ώρες αργότερα μετασεισμική δόνηση 6 Ρίχτερ. Το ινδονησιακό εθνικό σεισμολογικό κέντρο ανακοίνωσε ότι η πρώτη δόνηση είχε μέγεθος 5,8 Ρίχτερ.
Πολλά κτίρια κατέρρευσαν και άλλα υπέστησαν μεγάλες ζημιές. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι ένα νοσοκομείο στην πόλη Πάνταγκ υπέστη ζημιές και έως και 300 ασθενείς απομακρύνθηκαν πανικόβλητοι από το κτίριο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου