ΤΟΠΙΚΑ

Κινδυνεύει να μείνει εκτός το αεροδρόμιο της Αγχιάλου

κινδυνεύει-να-μείνει-εκτός-το-αεροδρό-759435

Από το νέο πτητικό πρόγραμμα της αεροπορικής εταιρείας Ryanair

Ενώ απομένει ελάχιστος χρόνος μέχρι να καθορίσει η εταιρεία Ryanair το πτητικό της πρόγραμμα για τη νέα σεζόν, η Eνωση Ξενοδόχων Μαγνησίας και ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κώστας Λεβέντης καλεί σε εγρήγορση και ενεργοποίηση φορείς της Μαγνησίας και της Κεντρικής Ελλάδος μπροστά στο ενδεχόμενο το Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου να ζήσει …«απότομη» προσγείωση και να μην συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της Ryanair.

Την ίδια στιγμή προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι για το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου δεν υπάρχει ενδιαφέρον από καμία ιδιωτική πρωτοβουλία ενώ από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κώστας Λεβέντης υπογραμμίζει ότι παραμένει στο τραπέζι η πρόταση του φορέα προβολής της Θεσσαλίας για συστράτευση όλων για ουσιώδη συνέργεια διαχείρισης προβολής του προορισμού.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν θα πει όχι σε
οικονομική στήριξη αρκεί να υπάρχουν συντονισμένες ενέργειες όλων των φορέων, τονίζοντας παράλληλα ότι το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου αποτελεί το βασικό πυλώνα ανάπτυξης της περιοχής.

Στη συνέχεια όσον αφορά την «υπόθεση Ryanair» ο κ. Λεβέντης εξαπέλυσε «μύδρους» κατά των Δήμων, των τοπικών Επιμελητηρίων, των θεσμικών συνδικαλιστικών οργάνων και προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς επειδή δεν έχουν ενεργοποιηθεί μέχρι σήμερα επισημαίνοντας ότι δεν είναι μόνο υπόθεση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Μετά τις τελευταίες επιχειρηματικές εξελίξεις της ίδιας της Ryanair στο πτητικό της έργο στην Ελλάδα, οι οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες χρήσης ελληνικών αεροδρομίων ανήκουν στην ίδια την αεροπορική εταιρεία και κατ’ επέκταση, σε άλλες αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα» τονίζει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η Ενωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας έκανε πρόταση στα πρότυπα άλλων τουριστικών προορισμών για δημιουργία φορέα τουριστικής προβολής με στόχο να συνεισφέρει η ιδιωτική πρωτοβουλία με τους θεσμικούς εκπροσώπους της π.χ. (τοπικά Επιμελητήρια κ.α.).

Τέλος ο ίδιος διευκρινίζει για μια ακόμη φορά ότι το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου είναι υπόθεση όλης της Κεντρικής Ελλάδας και ότι η αδιαφορία των φορέων για τη λειτουργία του αεροδρομίου μέχρι σήμερα ήταν δεδομένη και πως μόνο η Περιφέρεια Θεσσαλίας έδειξε τη στήριξή της μαζί με τους ξενοδόχους οι οποίοι κατέβασαν τις τιμές για να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στην περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου