ΤΟΠΙΚΑ

«Στολίδι» ο Αρίωνας

στολίδι-ο-αρίωνας-761318

Στο νέο βρεφικό – παιδικό σταθμό κάνουν τα πρώτα τους σχολικά βήματα 85 μαθητές

Σε έναν καινούριο και σύγχρονο χώρο, κάνουν τα πρώτα τους σχολικά βήματα ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου, οι 85 μαθητές του βρεφικού και παιδικού σταθμού «Αρίων». Το κτίριο του σταθμού εγκαινίασε χθες, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος ξεναγήθηκε στον«Αρίωνα», χαρακτηρίζοντας το σταθμό «στολίδι» για την πόλη και την εκπαίδευση.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο σταθμός είχε κλείσει για μια τριετία και επαναλειτούργησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού στο μεταξύ έγιναν έργα προσθήκης νέων αιθουσών, ανακαίνισης του παλιού κτιρίου και ανακατασκευής της αυλής, όπου έγινε επίστρωση με δάπεδο ασφαλείας του χώρου παιχνιδιών, σύμφωνα με νέα πρότυπα ασφαλείας.

Το έργο που είχε δρομολογηθεί επί προηγούμενης δημοτικής αρχής και κόστισε 318.000 ευρώ, είχε παραδοθεί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μισοτελειωμένο στη σχολική κοινότητα. Το προαύλιο δεν είχε διαμορφωθεί, με αποτέλεσμα οι νηπιαγωγοί να αποφεύγουν να προαυλίζουν τα μικρά παιδιά, δεδομένου ότι ο εξωτερικός χώρος έκρυβε… παγίδες, με κίνδυνο για την ασφάλεια των λιλιπούτειων μαθητών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργο Βλιώρα έγιναν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για την ασφαλή λειτουργία του νέου χώρου.

Οπως ανέφερε η Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Νικολέττα Μπέντα, ο βρεφικός- παιδικός σταθμός λειτουργεί πλέον με ένα βρεφικό τμήμα για παιδιά ηλικίας από 18 μηνών έως 2,5 ετών και με τέσσερα παιδικά τμήματα για παιδιά ηλικίας από 2,5 έως 5,5 ετών. Εχει πέντε αίθουσες διδασκαλίας, χώρους εκδηλώσεων και δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, τραπεζαρίες και μαγειρεία. Συνολικά στον «Αρίων» κάνουν τα πρώτα τους σχολικά βήματα 85 μαθητές.

«Εχω εντυπωσιαστεί. Ο σταθμός είναι ένα πραγματικό στολίδι. Θα πρέπει όμως να μην εγκαταλειφθεί όπως έχει γίνει με άλλα κτίρια. Εμείς θα συνεχίσουμε σε αυτούς τους ρυθμούς. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να απαντήσουμε ποιος έκανε τι», ανέφερε ο κ. Μπέος, αφήνοντας αιχμές κατά της δημοτικής παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» που με προχθεσινή της ανακοίνωση έσπευσε να γνωστοποιήσει ότι το έργο που εγκαινιάζεται είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή. «Ο κόσμος θα κρίνει σε βάθος χρόνου. Εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε με έργα και παρεμβάσεις να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των δημοτών. Εως τις 20 Δεκεμβρίου θα κόψουμε άλλες 5 – 6 κορδέλες. Ποιος θα τα κάνει τα έργα ή ποιος τα έκανε είναι δεύτερο ζήτημα. Εμάς μας ενδιαφέρει να δίνουμε λύση για τους πολίτες», συμπλήρωσε ο κ. Μπέος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου