ΤΟΠΙΚΑ

Πρόστιμα 70.750 ευρώ για ρύπανση

πρόστιμα-70-750-ευρώ-για-ρύπανση-762108

Στη διάρκεια του 2014 από το Τμήμα Περιβάλλοντος Μαγνησίας

Σε ελέγχους προχώρησε το Τμήμα Περιβάλλοντος Μαγνησίας, διενεργώντας αυτοψίες μετά από καταγγελίες και εισαγγελικές παραγγελίες για πρόκληση ρύπανσης του περιβάλλοντος. Οι αυτοψίες πραγματοποιήθηκαν, είτε μόνο από υπαλλήλους της υπηρεσίας, είτε σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες, είτε στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ).

Το Κ.Ε.Π.ΠΕ. προχώρησε και σε δειγματοληψίες, όπως στα Καλά Νερά για τη διάθεση αστικών λυμάτων ξενοδοχείου, ενώ έλεγχος έγινε στο δίκτυο ομβρίων του οικισμού,

Αυτοψίες έγιναν στη δημοτική ενότητα Κάρλας σχετικά με την ποιότητα των υδάτων και την υποχώρηση της στάθμης υδάτων στη λίμνη Κάρλα, στο δήμο δήμο Αλμυρού στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, σε χοιροτροφική μονάδα και σκουπιδότοπο, στη Ν. Ιωνία για περιβαλλοντική ρύπανση στην περιοχή του χειμάρρου Ξηριά, στην Αγριά για δυσοσμία από λύματα αποχετεύσεων και στην Αργαλαστή για περιβαλλοντική ρύπανση σε ρέμα.

Εγιναν επίσης αυτοψίες, μετά από καταγγελίες και εισαγγελικές παραγγελίες σε Συνεργείο Επισκευής και Συντήρησης Αντλιών Πετρελαίου Οχημάτων, για δυσοσμία αποχετευτικού δικτύου στο δήμο Βόλου. Στη Δ.Ε. Αρτέμιδας το κλιμάκιο παρενέβη σε υπόθεση παράνομης ανόρυξης υδρευτικής γεώτρησης της ΔΕΥΑΜΒ και στο δήμο Αλμυρού για δύο παράνομες αρδευτικές γεωτρήσεις.

Επιπλέον έγιναν δειγματοληψίες ως προς την ύπαρξη αστικών λυμάτων στο δήμο Νοτίου Πηλίου, ως προς την περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα στο «Καζανάκι» Ν. Ιωνίας, καθώς και για την παρουσία υδάτων μαύρου χρώματος εντός της κοίτης του χειμάρρου Κραυσίδωνα στη Ν. Ιωνία.

Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από την υπηρεσία, στη διάρκεια του 2014, ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 70.750 ευρώ.

(φωτο: αρχείου)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου