ΤΑΞΙΔΙΑ

«Κρουαζιέρα» με τρένο στο Πήλιο, στα νέα τουριστικά πακέτα του ΟΣΕ

κρουαζιέρα-με-τρένο-στο-πήλιο-στα-νέ-764535

Διαδρομές σε σημεία του ελληνικού σιδηρόδρομου με ιστορική αξία, με τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, περιλαμβάνουν οι νέες συμφωνίες της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού.

Η Εταιρεία, βλέποντας την «ατμομηχανή» της χώρας, τον τουρισμό, να κινείται με μεγάλες ταχύτητες, διαπιστώνει ότι ο ελληνικός σιδηρόδρομος δεν μπορεί να μείνει έξω από το… δρομολόγιο της τουριστικής ανάπτυξης.

Οι προτάσεις σιδηροδρομικού τουρισμού παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο και δύο μήνες αργότερα έτυχαν άμεσης ανταπόκρισης.

Οι συμφωνίες, που αφορούν σε τουριστικά πακέτα σιδηροδρομικής κρουαζιέρας, θα ξεκινήσουν την υλοποίησή τους από την αρχή του 2015. Πρόκειται για ένα είδος θεματικού τουρισμού που είναι ελάχιστα γνωστό στη χώρα μας, αλλά ιδιαίτερα αναπτυγμένο στο εξωτερικό, όπου έχουν οργανώσει ολόκληρη βιομηχανία γύρω από την εκμετάλλευση του σιδηροδρόμου.

Οι πρώτες συμφωνίες της εταιρείας με τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού για ολοκληρωμένα πακέτα που θα περιλαμβάνουν σιδηροδρομικά δρομολόγια, καταλύματα, σίτιση, προχωρούν ήδη. Στην έκθεση του Λονδίνου παρουσιάστηκε πακέτο σιδηροδρομικού τουρισμού με εξαήμερο γύρο της Πελοποννήσου, τη διαδρομή Ζαχλωρού – Καλάβρυτα και το γύρο του Πηλίου.

Γύρος του Πηλίου

Ο γύρος του Πηλίου, σύμφωνα με στελέχη της ΕΕΣΣΤΥ, αποτελεί εκδρομή που εάν υπάρξει άμεσα ζήτηση μπορεί, τεχνικά, να ξεκινήσει ακόμη και αύριο. Ο Οδοντωτός των Καλαβρύτων και το τρενάκι του Πηλίου εκτελούν τουριστικά δρομολόγια, αλλά στόχος είναι η εντατικότερη εκμετάλλευσή τους, αφού η ζήτηση είναι πραγματικά μεγάλη.

Στη συνέχεια η ΕΕΣΣΤΥ, σε συνεργασία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προγραμματίζει εκδρομές σε Δελφούς και Μετέωρα, από το Βόλο, στοχεύοντας στο θρησκευτικό τουρισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου