ΤΟΠΙΚΑ

Μετακομίζει το ΚΗΦΗ στην περιοχή των Παλαιών

μετακομίζει-το-κηφη-στην-περιοχή-των-π-764662

Μετακομίζει από σήμερα, Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Πρόκειται να στεγαστεί σε νέο χώρο στα Παλιά, στη συμβολή των οδών Γιαννιτσών 2 και Μητροπολίτου Γρηγορίου.

Ο νέος χώρος θα αυξήσει τη δυναμικότητα και θα μπορούν να εξυπηρετούνται περισσότερα άτομα. Σημειώνεται ότι το ΚΗΦΗ Βόλου, το οποίο αποτελεί συγχρηματοδοτούμενη δομή της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ και λειτουργεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και του Επιχειρησιακού προγράμματος: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», με τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ασχολείται με τη φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων, που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων για τις υπηρεσίες που το ΚΗΦΗ προσφέρει, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, σε συνεργασία με το τμήμα Ποιότητας Ζωής της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, με θέμα: «Κοινωνική υποχρέωση για την προστασία και τη φροντίδα της τρίτης ηλικίας», την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στις 6μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 9ου δημοτικού σχολείου Βόλου, που βρίσκεται Λήμνου 21, στο Παλαιό Λιμεναρχείο.

Κι άλλες μετακομίσεις

Πάντως, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, δεν είναι η μοναδική υπηρεσία στο Βόλο, που καλείται να μαζέψει τα πράγματά του και να μπει σε διαδικασία μετακόμισης.

Στο πλαίσιο της εξοικονόμησης χρημάτων από τα ενοίκια που καταβάλλει κάθε μήνα ο Δήμος Βόλου για τη στέγαση υπηρεσιών του, προβλέπονται άμεσα, μέσα στο Δεκέμβριο, μια σειρά ακόμη μετακομίσεων.

Το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Ιάσονος αναμένεται να μεταστεγαστεί στο Αχίλλειο και το ΚΕΠ στην οδό 2ας Νοεμβρίου, σε κτίριο του Δήμου, απέναντι από την Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη.

Επίσης, «βαλίτσες» ετοιμάζει και το ΚΔΑΠ Ν. Ιωνίας στην οδό Μυτιλήνης, που μεταφέρεται στο Βασδέκειο.

Σε διαδικασία μετακόμισης και τα ΚΑΠΗ στην Αγίου Βασιλείου και την Αγίου Δημητρίου, που μεταφέρονται στον πρώην σταθμό Αρίων και σε ιδιόκτητο κτίριο, επίσης επί της Αγίου Δημητρίου αντίστοιχα.

Τέλος, προβλέπεται μετακόμιση του ΚΕΠ Αγριάς, σε ιδιόκτητο κτίριο της περιοχής, αφού πρώτα τακτοποιηθεί πολεοδομικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου