ΤΟΠΙΚΑ

Στα 8 καλύτερα της Ελλάδας το 4ο Αθλητικό Λύκειο

στα-8-καλύτερα-της-ελλάδας-το-4ο-αθλητικ-851206

Στα τελικά του Πανελληνίου Σχολικού πρωταθλήματος προκρίθηκαν χθες οι παίκτες του 4ου Αθλητικού Λυκείου Βόλου, επικρατώντας με 1-0 του 1ου Αθλητικού Λυκείου Ιωαννίνων, ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα δεν βρίσκουν λύση.

Ο αγώνας διεξήχθη στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, με τον αγωνιστικό χώρο να είναι ιδιαίτερα βαρύς. Το τελικό 1-0 ήρθε δια πυρός και σιδήρου, με τους Βολιώτες να αγωνίζονται ακόμη και με 9 παίκτες στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 53’, με τον Προβιά να σκοράρει με φάουλ, κάτι που είχε κάνει και στον περασμένο γύρο απέναντι στην Καρδίτσα.

Μάλιστα στο σημείο αυτό οι Βολιώτες αγωνίζονταν με 10 ποδοσφαιριστές εξαιτίας της 2ης κίτρινης κάρτας που αντίκρισε ο Καράτσαλος στο 50’. Η δεύτερη κόκκινη ήρθε στο 60’, όταν ο Γέζο είδε επίσης την 2η κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή κ. Γκόλια. Αξίζει να σημειωθεί πως η διάρκεια κάθε αγώνα στο σχολικό πρωτάθλημα είναι 70 λεπτών.

Βέβαια οι παίκτες των Ιωαννίνων θα μπορούσαν σε δύο φάσεις να κάνουν την ζημιά, αλλά και στα δύο τετ α τετ που είχαν, ο Σταμέλος κράτησε όρθια την ομάδα του.

Πολύ καλές στιγμές για γκολ είχε και το Λύκειο του Βόλου, όταν στο 40’ ο Σφάκας βγήκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά δεν μπόρεσε να σταθεί όρθιος και να πλασάρει λόγω του αγωνιστικού χώρου.

Πολύ καλή ευκαιρία χάθηκε και στο 25’, με τον Ζατσάι να σουτάρει από πλάγια θέση και τον τερματοφύλακα να διώχνει τον κίνδυνο.

Πλέον η τελική φάση θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή και θα διαρκέσει από τις 18 ως τις 22 Φεβρουαρίου και εκεί θα συμμετέχουν οι οκτώ καλύτερες ομάδες της χώρας. Για την επιτυχία αυτή ο τεχνικός της ομάδας Θανάσης Δρόσος μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, επισημαίνοντας:

«Χθες υλοποιήθηκε ένας στόχος που κυνηγάμε τα τελευταία πέντε χρόνια. Μέχρι χθες καταφέρναμε μόνο να διακριθούμε σε Πανθεσσαλικό επίπεδο, αλλά πλέον βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να βρισκόμαστε ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Βέβαια αυτό πέρα από χαρά μάς γεμίζει και με άγχος, καθώς καλούμαστε να δείξουμε τι αξίζουμε».

Μεγάλο πρόβλημα στις προσπάθειες που καταβάλλει το Αθλητικό Λύκειο είναι και η μη εύρεση γηπέδου κατάλληλου για προπονήσεις, αφού από την 1/2/2009 μέχρι και τις 15/3/2009 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο της Νεάπολης εξαιτίας της καταστροφής του χλοοτάπητα. Από τότε που βγήκε η απόφαση του Αθλητικού Οργανισμού μέχρι σήμερα το σχολείο έχει πραγματοποιήσει μόλις δύο προπονήσεις και αυτές έγιναν στο ξερό γήπεδο, πίσω από αυτό της Νεάπολης τη στιγμή που οι μαθητές του αθλητικού τμήματος, σύμφωνα με τον νόμο, πρέπει να γυμνάζονται τρεις φορές την εβδομάδα.

4ο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ: Σταμέλος, Δημητριάδης, Σαβαντίδης(30’ Προβιάς), Χονδρός(65’ Τσουκάλης), Σφάκας, Ζατσάι, Καράτσαλος, Τσίπι, Γιαννόπουλος, Ναουμίδης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου