ΤΟΠΙΚΑ

Απρόκλητη επίθεση στον Πάνο Σκοτινιώτη

απρόκλητη-επίθεση-στον-πάνο-σκοτινιώ-851206

Πολιτικοί τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ… για την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Κώστα Σκανδαλίδη στο Βόλο για την Κυβερνώσα Αριστερά.
Με φόντο τις επόμενες εθνικές εκλογές και τη συγκρότηση του βουλευτικού ψηφοδελτίου, για το οποίο αποδίδεται στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου η επιθυμία για τη συμμετοχή του πρώην Νομάρχη Πάνου Σκοτινιώτη, εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες μέσω διαρροών σε αθηναϊκές εφημερίδες, μία ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του πρώην Νομάρχη, η οποία χρεώνεται εμμέσως σε τοπικό βουλευτή, που φέρεται να διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με εκδοτικά συγκροτήματα των Αθηνών.
Η αρχή έγινε την προηγούμενη Δευτέρα με σχόλιο που διοχετεύθηκε και δημοσιεύθηκε στα “ΝΕΑ” για τη συγκεκριμένη πολιτική εκδήλωση στο Βόλο και από το οποίο απουσίαζε επιδεικτικά η οποιαδήποτε αναφορά στους κ.κ. Πάνο Σκοτινιώτη και Απόστολο Παπατόλια, που ήταν μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης.
Χθες ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη εκτενές δημοσίευμα στην εφημερίδα “Ποντίκι” για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, μέσω του οποίου γίνεται ευθεία επίθεση στον πρώην Νομάρχη Μαγνησίας με συγκεκριμένο σχολιασμό για την πολιτική του διαδρομή και τη σχέση του με το ΠΑΣΟΚ, με έμμεσες αναφορές που επιχειρούν να τον φωτογραφίσουν “να αγωνιά για το πλασάρισμά του” στη συγκρότηση του επόμενου βουλευτικού ψηφοδελτίου και με αναφορές ότι πολεμά τον δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη.

Προβληματισμός

Στελέχη της τοπικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, παρακολουθούν τις τελευταίες μέρες με έντονο προβληματισμό το παρασκήνιο αυτής της “σύγκρουσης” καθώς εκτιμούν ότι “ τέτοιου είδους διαρροές- που δεν έχουν μάλιστα καμία βάση με τα όσα διαδραματίστηκαν στην εκδήλωση- δεν βοηθούν στην ενότητα του κόμματος και στην προσπάθεια σύγκλισης ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων αφού πυροδοτούν αδικαιολόγητες εντάσεις και υποδηλώνουν στη χρονική συγκυρία που εκδηλώνονται πολιτική ανασφάλεια αλλά και προσωπικές στρατηγικές επικράτησης, αντί για συλλογική προσπάθεια ανάδειξης των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ, στόχο που η Χαριλάου Τρικούπη έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα εδώ και καιρό.
Ο κ. Σκοτινιώτης πάντως που ρωτήθηκε χθες το βράδυ από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δεν δέχθηκε να κάνει οποιοδήποτε δημόσιο σχόλιο.

Το επίμαχο δημοσίευμα…
Στο επίμαχο σχόλιο που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα “Ποντίκι” στη σελίδα 8 και το οποίο προκαλεί πολιτικές αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ, επισημαίνονται τα εξής:
«ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Επιμένει στην κυβερνώσα Αριστερά
Το βιβλίο του με τίτλο «Κυβερνώσα Αριστερά» παρουσίασε πριν από λίγες μέρες στο Βόλο ο Κώστας Σκανδαλίδης σε μια πετυχημένη εκδήλωση” γράφει το ΠΟΝΤΙΚΙ στο χθεσινό του δημοσίευμα. Ο ίδιος, ουσιαστικός και ειλικρινής, δεν ωραιοποίησε την κατάσταση και παρουσίασε τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσει η Αριστερά αλλά και το ΠΑΣΟΚ για να ασκηθεί προοδευτική διακυβέρνηση . Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, αφού όπως φαίνεται η νομαρχιακή οργάνωση του ΠΑΣΟΚ κινητοποιήθηκε και έπαιξε καθοριστικό ρόλο… Στα αρνητικά, η «νεκρανάσταση» του πρώην νομάρχη Π. Σκοτινιώτη, που τώρα (μετά το ΚΚΕ και τον Συνασπισμό) δηλώνει ΠΑΣΟΚ και δεν έχει πρόβλημα να ξεχάσει τις κορώνες του εναντίον του Ανδρέα, την παλιά κόντρα του με το ΠΑΣΟΚ… αλλά και τον πόλεμο εναντίον του δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη… Στελέχη του ΠΑΣΟΚ βγήκαν από την αίθουσα όταν μίλησε ο Σκοτινιώτης, ενώ δέχθηκε χλιαρό χειροκρότημα.
Λάδι στη φωτιά έριξαν επίσης και τα παραπολιτικά που ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες της εκδήλωσης περί αποκλεισμού του βουλευτή Κώστα Καρτάλη, γεγονός που τον ανάγκασε να απαντήσει με σκληρή ανακοίνωση, μιλώντας για υπονομευτές της δημοκρατικής παράταξης, που «μύρισαν» εκλογές και εξουσία… Η ιστορία αυτή έφερε στην επιφάνεια παλαιές αντιθέσεις. Ο Σκανδαλίδης δείχνει ενοχλημένος από την εξέλιξη που πήρε η υπόθεση αυτή… Κάποιοι χρησιμοποίησαν το βιβλίο για να «ράψουν κοστούμια» στην τοπική πολιτική σκηνή, άκομψα και χοντροκομμένα, με αποτέλεσμα ακόμη μία εσωκομματική αναταραχή…”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου