ΤΟΠΙΚΑ

Μουσικό αφιέρωμα στην ημέρα των ερωτευμένων

μουσικό-αφιέρωμα-στην-ημέρα-των-ερωτε-851206

Μουσική παράσταση η οποία είναι ενταγμένη στο πνεύμα της μέρας των ερωτευμένων θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ, στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής. Η παράσταση με τον τίτλο «Επειδή σ’ αγαπώ» με την Σύλβια Τσιμπανάκου, τον Γιάννη Καραλάκο και το φωνητικό σύνολο «Voice & Voices» διοργανώνεται από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Δήμου Βόλου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Η Βολιώτισσα σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου, «πνευματικό παιδί» του Δημοτικού Ωδείου, άξια μαθήτρια της Ιουλίας Τρούσσα και κάτοχος της υποτροφίας «Μαρία Κάλλας» φοίτησε διαδοχικά στο “Guildhall School of Music and drama” και στην συνέχεια και στην Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Εμπνεύστρια και δημιουργός του φωνητικού συνόλου «Voice & Voices» αναφέρει ότι «αποτελεί την πραγματοποίηση ενός ονείρου για μένα και τους μαθητές μου. Πρόκειται, συνεχίζει, για μια ευέλικτη ομάδα που τα μέλη της είναι άνθρωποι που αγαπούν την καλλιτεχνική έκφραση σε κάθε της μορφή και προσπαθούν να δημιουργήσουν παραστάσεις συνδυάζοντας το τραγούδι, την μουσική, το θέατρο και τον χορό».
Το σύνολο απαρτίζεται από τους : Στελλίνα Αποστολοπούλου (σοπράνο), Απόστολο Γκούμα (Βαρύτονος, χορός), Γιάννη Καραλάκο (τενόρος, ενορχηστρώσεις, διασκευές), Μάριο Νιζάμη (βαρύτονος, χοροί Λάτιν), Άντζελα Σαβουλίδη (σοπράνο), Σύλβια Τσιμπανάκου (σοπράνο, μουσική και Θεατρική διδασκαλία). Στην αυριανή παράσταση συμμετέχουν επίσης οι μουσικοί: Νάνσυ Χατζή, κοντραμπάσο, Εφη Πολυχρονίδου, κιθάρα, Davide Durjana, κιθάρα, Δημήτρης Κουσιόπουλος, φλάουτο και Κατερίνα Βασιλείου, σαξόφωνο.
Σκιαγραφώντας το ύφος και την φιλοσοφία της μουσικής βραδιάς, η Σύλβια Τσιμπανάκου αναφέρει ότι «αφηγείται την εξέλιξη τριών παράλληλων ιστοριών, που αφορούν τρία ζευγάρια ερωτευμένα. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα που εξυμνεί τον έρωτα, εξηγεί η ίδια, και γι’ αυτό τον λόγο επελέγη ο τίτλος «Επειδή σ’ αγαπώ» που δώσαμε σε αυτή την παράσταση». Τα μουσικά ακούσματα που την συνθέτουν «καλύπτουν διάφορες εποχές, μοντέρνα αλλά και παλιότερα γνωστά κομμάτια, Αμερικάνικες οπερέτες και γενικά δημιουργίες που έχουν ως θέμα την αγάπη» καταλήγει η Σύλβια Τσιμπανάκου, η οποία διδάσκει φωνητική στο Ωδείο «Ρυθμός». Πρόκειται αναμφίβολα για μια πρωτοποριακή καλλιτεχνική πρόταση που δίνει το στίγμα του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού και αναδεικνύει τις τοπικές δυνάμεις σε πολλά επίπεδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου