Θέτει ζήτημα νομιμότητας για την περισυλλογή των αδέσποτων

Τελευταία ενημέρωση: 2014-11-27, 10:31:07
Θέτει ζήτημα νομιμότητας για την περισυλλογή των αδέσποτων

Με ένστασή του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Δούρας

Ενσταση κατά της απόφασης του Δημάρχου Βόλου, για τη συγκρότηση συνεργείου περισυλλογής αδέσποτων ζώων, κατέθεσε προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας», Αλέξανδρος Δούρας, θέτοντας ζήτημα νομιμότητας.

Ηδη εδώ και ένα μήνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η περισυλλογή αδέσποτων ζώων από το κέντρο της πόλης. Περίπου 80 ζώα έχουν περισυλλεγεί και οδηγήθηκαν στο Καταφύγιο στις Γλαφυρές, εκστρατεία που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από φιλοζωικούς συλλόγους και σωματεία. Πρόσφατα μάλιστα, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του Δημάρχου Βόλου, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, για «παράνομη διαχείριση αδέσποτων ζώων», ενώ είχαν προηγηθεί δύο αναφορές στην Εισαγγελία Βόλου.

Συνέχεια στις αντιδράσεις, δίνουν οι «Δρόμοι Συνεργασίας». Ο δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Δούρας προσφεύγει με ένστασή του κατά της απόφασης του Δημάρχου προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην ένστασή του που κατατέθηκε στις 24 Νοεμβρίου, θέτει ζήτημα νομιμότητας της απόφασης του Δημάρχου.

Οπως αναφέρει ο κ. Δούρας, στην απόφαση συγκρότησης συνεργείου για την περισυλλογή των αδέσποτων, δεν γίνεται λόγος στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η απόφαση προβλέπει ανάθεση εργασιών περισυλλογής, φροντίδας και φιλοξενίας των αδέσποτων για ένα εξάμηνο συνολικού προϋπολογισμού 45.000 ευρώ και εκκίνηση πρόχειρου διαγωνισμού. «Λαμβάνει την απόφαση ανάθεσης εργασιών περισυλλογής χωρίς να προηγηθεί διαγωνισμός. Η απόφαση στερείται νομιμότητας», αναφέρει ο κ. Δούρας.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η απόφαση δεν είναι σύννομη από τη στιγμή που δεν προβλέπεται κτηνίατρος για να ελέγχει τις μεθόδους σύλληψης και αιχμαλωσίας των ζώων.

Ζητά δε, η ένστασή του να εξεταστεί άμεσα, καθώς έχει επείγον χαρακτήρα. «Οι αναφερόμενοι ως Συνεργείο περισυλλογής στη απόφαση του κ. Δημάρχου, ήδη περισυλλέγουν αδέσποτα, παρανόμως χωρίς να καλύπτονται από καμία νόμιμη απόφαση. Το γεγονός ότι προβαίνουν σε περισυλλογή αδέσποτων το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος, στην  26η Τακτική Συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, όπως προκύπτει από τα Πρακτικά», αναφέρει ο δημοτικός σύμβουλος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

 

Σχετικά άρθρα:

95 περιστατικά πολιτών στα Επείγοντα το τελευταίο τρίμηνο

Μηνυτήρια αναφορά κατά Αχιλλέα Μπέου για τα αδέσποτα

«Κυνομαχίες» για τα αδέσποτα

Οι υποχρεώσεις των Δήμων για τα αδέσποτα

Καταγγέλλουν βίαιες «μεταδημοτεύσεις» αδέσποτων

Σε ιδιώτη μέσω διαγωνισμού η περισυλλογή αδέσποτων

Διαγωνισμός για τα αδέσποτα

Θα συνεχιστεί η περισυλλογή των αδέσποτων στο Βόλο

Ξεσηκωμός για τα αδέσποτα ~ Μήνυση κατέθεσε το σωματείο "Κόσμος και Φύση"

Επεισόδια στην πρεμιέρα περισυλλογής αδέσποτων ~ Στην παραλία του Βόλου

Ξεκινά αύριο η περισυλλογή αδέσποτων από την παραλία

Επιθέσεις αδέσποτων στο κέντρο του Βόλου

Σε λειτουργία το δημοτικό κυνοκομείο

Καταγγελίες για αυτόκλητους μπόγιες

Επερώτηση Διαμαντένια για το διαγωνισμό για τα αδέσποτα

Θανάτωσαν μεγάλο αριθμό αδέσποτων στον Αλμυρό

Λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων

Ομαδική θανάτωση αδέσποτων ζώων

Σε ιδιώτες η περισυλλογή και φιλοξενία αδέσποτων

Pitbull και Bulldog ελεύθερα στους δρόμους ~ «ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ» ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ

Στο «στόχαστρο»… τα αδέσποτα ~ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Υγειονομική… βόμβα τα αδέσποτα ~ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Δείχνει δόντια... στη Διεύθυνση Υγείας

Λύση για τα αδέσποτα στο Νότιο Πήλιο

 

Σχόλια
Σχόλιο στο άρθρο
Οι «Δρόμοι Συνεργασίας» μου θυμίζουν αλάνα! Γνωστός και μη εξαιρετέος ο τρόπος που εξασκούν "αντιπολίτευση" οι «Δρόμοι Συνεργασίας»! Το κόμμα που αντιμετωπίζει τεράστια κατά τον τύπο εσωτερικά προβλήματα και βρίσκεται υπό κατάρρευση, λόγω έλλειψης ηγεσίας και προγράμματος, προσπαθεί παντί τρόπο να αντιστρέψει το κλίμα με κατηγορίες, μηνύσεις, ενστάσεις, κ.λ.π., εφαρμόζοντας την μέθοδο της αντί- οικοδομητικής κριτικής χωρίς προτάσεις και χωρίς λύσεις! Αυτό σημαίνει ότι σαν αντιπολίτευση απέτυχε παταγωδώς! Βάσει στοιχείων του Αχιλλοπούλειου νοσοκομείου που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το δίμηνο Δεκέμβριος 2013 – Ιανουάριος 2014, είχαμε 77 επείγοντα περιστατικά. Το τελευταίο τρίμηνο είχαμε 95. Υπολείπονται τα στοιχεία των περιστατικών ενός εξαμήνου, ήτοι Φεβρουάριος έως Νοέμβριος - 2014! Και ερωτώ: - Υπάρχει πρόβλημα με τις επιθέσεις των αδέσποτων ναι ή όχι? - Τι προτείνεται ως λύση? Τέλος, σταματήστε το κλοτσοσκούφι και αξιοποιήστε το δικαίωμα της εποικοδομητικής κριτικής για το συμφέρον της πόλης και των δημοτών!
Γιάννης Παλιούρας - 2014-11-27 16:02:40
Αποστολή σχολίου
1
+
3
=