ΤΟΠΙΚΑ

Θέμα υγιεινής παιδιών ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

θέμα-υγιεινής-παιδιών-στην-πισινα-του-769063

Γονείς βλέπουν την κατάσταση που επικρατεί και αποφεύγουν να γράψουν τα παιδιά τους σε κολυμβητικά προγράμματα

Θέμα υγιεινής για νήπια και παιδιά που παρακολουθούν προγράμματα κολύμβησης στο Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας, θέτουν γονείς. Ο χώρος δίπλα από την πισίνα είναι γεμάτος λασπόνερα στα οποία πατούν τα παιδάκια και τα μεταφέρουν στην πισίνα θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των κολυμβητών.

Στο χώρο υπάρχει αναρτημένη ταμπέλα βάσει της οποίας απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο με παπούτσια. Σε κάθε περίπτωση όσοι κατεβαίνουν μέχρι την πισίνα, οφείλουν να φορούν ποδονάρια (προστατευτικά καλύμματα παπουτσιών). Κανόνας που καταστρατηγείται τόσο από τους ίδιους τους γονείς, όσο και από υπαλλήλους που κατεβαίνουν στο χώρο για να κάνουν μετρήσεις στο νερό.

Οι γονείς κατεβαίνουν με τα παπούτσια μέχρι το χώρο της πισίνας, προκειμένου να αφήσουν, να παραλάβουν ή να βοηθήσουν τα παιδιά τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο χώρος δίπλα από την πισίνα να είναι γεμάτος λασπόνερα.

Στα λασπόνερα πατούν ξυπόλητα τα παιδάκια και όταν μπαίνουν μέσα στην πισίνα, τα μεταφέρουν στο νερό, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τόσο τη δική τους υγιεινή όσο και όσων -προπονητών και γονέων- κάνουν χρήση της πισίνας.

Γονείς επικαλούνται την ισχύουσα νομοθεσία, βάσει της οποίας απαγορεύεται η κάθοδος στην πισίνα χωρίς ποδονάρια αφού θέτει σε κίνδυνο την υγεία όλων των κολυμβητών.

Η νομοθεσία όμως προβλέπει και τη χρήση των ντους τόσο πριν την είσοδο στην πισίνα όσο και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. «Αποφεύγεται συστηματικά το ντους πριν και μετά απ’ τη χρήση της πισίνας, κάτι που είναι υποχρεωτικό επίσης από το νόμο, για την ασφάλεια των υπολοίπων κολυμβητών αλλά και των ίδιων των παιδιών, επειδή δεν επαρκεί το ζεστό νερό. Τι γίνεται με το χλώριο και τα παράγωγά του που μένουν στην ευαίσθητη επιδερμίδα των παιδιών αν αυτά δεν κάνουν ντους αμέσως μετά το κολύμπι; Εννοείται ότι με την κατάσταση αυτή, δεν προχώρησα στην εγγραφή της κόρης μου σε κάποιο πρόγραμμα. Το θέμα όμως αφορά στην ασφάλεια μικρών παιδιών», επισημαίνει γονέας, ζητώντας να τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής που προβλέπονται για τη λειτουργία της πισίνας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου