ΤΟΠΙΚΑ

«Οι τελικές μου αποφάσεις για τη ΝΙΚΗ Βόλου»

οι-τελικές-μου-αποφάσεις-για-τη-νικη-851206

«Δυστυχώς δεν ήρθε η άνοδος. Σε αυτό εννοώ ότι απέτυχα. Το χρεώνομαι και υποφέρω γι’ αυτό. Αλλά πρέπει να σταθούν όλοι ανεξαιρέτως κοντά στη Νίκη. Ερχεται η μεγάλη ώρα που οι φίλαθλοι της Νίκης περιμένουν»

«Δεν μπόρεσα να θωρακίσω την ομάδα από τους διαιτητές που εγκληματούσαν εις βάρος της Νίκης και από τις συμμορίες στοιχηματζήδων που λυμαίνονται τη Γ’ Εθνική. Εδώ έχω ευθύνη εγώ»

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα, δεν σας είπα ότι από μικρό παιδί ήμουν Νίκη. Ομως αυτή η ομάδα έχει κάτι που σε κάνει να δένεσαι μαζί της, σε κάνει δικό της»

«Οι βάσεις μπήκαν. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η Νίκη θα γίνει μεγάλη, πολύ μεγάλη, όπως της αξίζει»

«Η Νίκη θα γίνει μεγάλη, όπως της αξίζει», δηλώνει με σιγουριά. – Με τον Στράτο Γιδόπουλο στο «τιμόνι» της ή χωρίς αυτόν; «Αφήστε με να το ανακοινώσω την Τρίτη», μας απαντά χωρίς να αφήνει περιθώρια για κάτι περισσότερο.
Τι καταλαβαίνει κανείς από τα παραπάνω; Οτι ο μεγαλομέτοχος της Νίκης το σκέφτεται σοβαρά να παραμείνει στην ηγεσία της ΠΑΕ της Νέας Ιωνίας και να συνεχίσει. Κλίνει προς το να μείνει στην κυανόλευκη ομάδα και, πεισμωμένος ακόμα περισσότερο, να προσπαθήσει να της δώσει αυτά που ο ίδιος, όπως λέει, της αξίζουν. Η τελική του απόφαση θα ανακοινωθεί στις αρχές της εβδομάδας. Εμείς, βάσει των όσων μας είπε, περιμένουμε ένα θετικό φινάλε στο σήριαλ που ξεκίνησε μετά την ήττα από τον Οδυσσέα Αναγέννησης. Εσείς μπορείτε διαβάζοντας την συνέντευξη να βγάλετε ο καθένας τα δικά σας συμπεράσματα.
Ο Στράτος Γιδόπουλος μιλάει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και αναλαμβάνει την ευθύνη για τη χαμένη άνοδο και για το γεγονός ότι δεν μπόρεσε, όπως τονίζει, να θωρακίσει την ομάδα από τις «συμμορίες που λυμαίνονται τη Γ’ Εθνική». Δηλώνει όμως ξεκάθαρα ότι πλέον έχει δεθεί με τη Νίκη, είναι φανατικός της οπαδός και ότι θα έρθει η μεγάλη ώρα που όλοι οι φίλαθλοι περιμένουν. Εν αναμονή της τελικής του απόφασης τέτοιες δηλώσεις το μόνο που προσφέρουν είναι αισιόδοξα μηνύματα και προδικάζουν θετικές εξελίξεις.

Στις δηλώσεις σας είπατε ότι αποτύχατε στην προσπάθειά σας και αποχωρείτε. Τι ακριβώς σημαίνει για εσάς το «απέτυχα»;

Θέλω να πιστέψετε ότι είμαι πιο στεναχωρημένος από όλους για το ότι η Νίκη δεν μπόρεσε να ανέβει κατηγορία. Το υποσχέθηκα, το οραματίστηκα, το πίστεψα και το έκανα αυτοσκοπό μου. Δυστυχώς δεν ήρθε η άνοδος. Αυτό εννοώ ότι απέτυχα. Το χρεώνομαι και υποφέρω γι’ αυτό. Αλλά πρέπει να σταθούν όλοι ανεξαιρέτως κοντά στη Νίκη. Ερχεται η μεγάλη ώρα που οι φίλαθλοι της Νίκης περιμένουν.

Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζετε στη Νίκη… Αυτό καταλαβαίνει κανείς από τα λεγόμενά σας…

Η πίεση που δέχομαι από τον κόσμο είναι μεγάλη και την τελική μου απόφαση θα την ανακοινώσω την Τρίτη. Εγώ από την πρώτη στιγμή που ήρθα δεν σας είπα ότι από μικρό παιδί ήμουν Νίκη. Ομως αυτή η ομάδα έχει κάτι που σε κάνει να δένεσαι μαζί της, σε κάνει δικό της. Η ομάδα αυτή απέκτησε έναν ακόμη φανατικό φίλαθλό της. Εναν φανατικό που χώρισε τη ζωή του στα δύο και τις μισές ημέρες της εβδομάδας βρίσκεται στον Βόλο. Νομίζω στο παρελθόν ότι κανένας παράγοντας, πρόεδρος ή σύμβουλοι, ακολούθησαν την ομάδα μέσα και έξω από τον Βόλο σε όλους τους αγώνες. Εγώ όμως, αν δεν παρακολουθήσω έναν αγώνα, νομίζω ότι κάτι μου λείπει. Αν κάποιος θέλει να με κατηγορήσει για ο,τιδήποτε, ας μου προσάψει παράλληλα στα συν μου τις ατέλειωτες εργατοώρες που προσέφερα. Ο κόσμος με αγκάλιασε με μεγάλη αγάπη και εμπιστοσύνη, βλέποντας στο πρόσωπό μου τον άνθρωπο που μπορούσε να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά τους για την αγαπημένη τους Νίκη. Ολα αυτά δεν μπορώ να μην τα λάβω υπόψιν μου.

Από τι εξαρτάται δηλαδή;

Απλά, θέλω να τα σκεφτώ όλα και να ανακοινώσω την απόφασή μου την Τρίτη. Δέχομαι πιέσεις. Δεν θα πω τίποτα τώρα. Θέλω να το σεβαστείτε αυτό.

Ηταν μόνο η ήττα από τον Οδυσσέα Αναγέννησης που σας ανάγκασε να πείτε φεύγω;

Η αντίδρασή μου αυτή την φορά δεν είχε στόχο ούτε τα οικονομικά προβλήματα ούτε τίποτα. Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω. Είχε να κάνει καθαρά με τους ποδοσφαιριστές. Οι ποδοσφαιριστές που εμπιστεύτηκα δεν με δικαίωσαν στον αγωνιστικό χώρο και αυτό δεν το περίμενα. Ετσι υπήρξε αυτή η έκρηξη. Αν εγώ ήμουν στην θέση τους, στο επόμενο ματς μετά τον Φωκικό και την ήττα με 3-1 ή θα πέθαινα ή θα κέρδιζα. Ηταν έκρηξη μόνο εναντίον των ποδοσφαιριστών. Δεν μου έφταιξε τίποτα άλλο εκείνη την στιγμή.

Τι πιστεύετε ότι πήγε στραβά και η Νίκη δεν μπόρεσε φέτος να πραγματοποιήσει το στόχο της ανόδου;

Η αλήθεια είναι ότι όταν ανέλαβα τα προβλήματα της ομάδας ήταν τεράστια. Από κακούς χειρισμούς η Νίκη είχε χάσει την ταυτότητά της, είχε χάσει την αξιοπιστία της. Βρήκα μια ομάδα με τρεις ποδοσφαιριστές στο δυναμικό της και έπρεπε να έρθουν άλλοι 23. Είναι δύσκολο με 26 παίκτες, που είναι άγνωστοι μεταξύ τους, να πετύχει μέσα σε έξι μήνες μια οργάνωση και μια ομοιογένεια τέτοια, που να φέρει ποιότητα για πρωταθλητισμό. Υπήρχαν βέβαια και σκαμπανεβάσματα ανεπίτρεπτα. Δεν πρέπει όμως να περνά απαρατήρητο το όργιο της διαιτησίας. Με τον ΠΑΟΝΕ μείναμε με 10 παίκτες, με τον Μακεδονικό επίσης με 10, με την Αναγέννηση Σερρών και τα δυο ματς τα ολοκληρώσαμε με λιγότερο ποδοσφαιριστή, με τον Φωκικό τα ίδια και με την Πρέβεζα τα ίδια. Με τη Δόξα Δράμας δεχτήκαμε γκολ με πέναλτι στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο.
Σε όλα τα ματς ατέλειωτες κίτρινες κάρτες. Εδώ έχω ευθύνη εγώ. Δεν μπόρεσα να θωρακίσω την ομάδα από τους διαιτητές που εγκληματούσαν εις βάρος της Νίκης. Από τις συμμορίες στοιχηματζήδων που λυμαίνονται τη Γ’ Εθνική. Εγώ είχα μάθει από την Α’ Εθνική ότι υπάρχουν 15 – 20 διαιτητές καλοί και κακοί, αλλά γνωρίζαμε ποιοι είναι. Σε αυτή την Κατηγορία υπάρχουν 500, οι οποίοι θα παίξουν από μία, άντε δύο φορές, τη σεζόν. Φανταστείτε λοιπόν πόσο ευάλωτοι είναι ορισμένοι. Τα χρέη όμως και η διευθέτησή τους με έκαναν να μην έχω χρόνο να ασχοληθώ με την αμαρτωλή διαιτησία.

Στην κάλυψη των χρεών της ομάδας υπάρχει σημαντική πρόοδος;

Η μόνη μου δικαιολογία νομίζω ότι είναι αυτή. Οτι έχοντας να λύσω τα ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, 32 προσφυγές, ΙΚΑ, Εφορία, χρέη προς τρίτους, δεν μπορούσα να ασχοληθώ με το αγωνιστικό κομμάτι όπως ήθελα. Εχουν ήδη ρυθμιστεί τα χρέη της Εφορίας, του ΙΚΑ και από τους 32 που έχουν κάνει προσφυγή έχουν πληρωθεί οι δέκα και έχουν πάρει έναντι αρκετοί άλλοι. Δεν θέλω να μείνω στα παλιά και στα χρέη. Από την αρχή προσπάθησα να κοιτάω μπροστά. Πιστεύω ότι εγώ και οι συνεργάτες μου στο συμβούλιο κατορθώσαμε με μεγάλο κόπο και θυσίες να ξανακάνουμε τη Νίκη αξιόπιστη και δύναμη υπολογίσιμη στην ποδοσφαιρική Ελλάδα. Οι βάσεις μπήκαν. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η Νίκη θα γίνει μεγάλη, πολύ μεγάλη, όπως της αξίζει.

Υπάρχει ακόμα κίνδυνος προσφυγών;

Είκοσι δύο ακόμη παίκτες δεν έχουν εξοφληθεί. Αλλά αρκετοί ήδη παίρνουν έναντι από διακανονισμό. Υπάρχουν και παίκτες που δεν έχει γίνει διακανονισμός, γιατί δεν έχουν τελεσιδικίσει οι αποφάσεις τους. Πάντα υπάρχει κίνδυνος, όταν υπάρχουν προσφυγές. Σε όλες τις ομάδες που χρωστάνε υπάρχει αυτός ο κίνδυνος. Αλλά εμείς τη στιγμή που πρέπει τα προλαβαίνουμε και δεν αφήνουμε την ομάδα στην τύχη. Και ούτε πρόκειται να την αφήσουμε.

Αρκετοί πιστεύουν ότι θα έπρεπε να αποχωρήσει πριν καιρό ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης και πως η ομάδα «πλήρωσε» τη στήριξή σας στον Ελληνοαυστραλό τεχνικό. Εσείς τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Η στήριξή μου στον Λεωνίδα Γαρδικιώτη ήταν ειλικρινής. Το πιο εύκολο έργο για έναν παράγοντα είναι σε κάθε ήττα να απολύει τον προπονητή, για να μην έχει ευθύνη ο ίδιος. Γι’ αυτό βλέπετε αλλαγές τρεις τέσσερις φορές μέσα σε μια σεζόν στον πάγκο σε μια ομάδα. Ο Γαρδικιώτης είναι πολύ καλός προπονητής, με άριστες γνώσεις στο αντικείμενο. Δεν μετανιώνω για την πρόσληψή του, ούτε για τη στήριξη που του παρείχα. Μπορεί όποιος θέλει να μου το χρεώνει. Ισως θα έπρεπε να τον βοηθήσω περισσότερο σε ορισμένα λάθη του.

Δεν είναι «λίγος» ο προπονητής που πρέπει ο ιδιοκτήτης ή ένας παράγοντας να διορθώσει τα λάθη του;

Δεν ήταν λάθη στο αγωνιστικό κομμάτι. Εκεί του βγάζω το καπέλο. Για μένα ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης είναι προπονητής Α’ Εθνικής. Πιστεύω όμως ότι λόγω νοοτροπίας δεν ήταν καλός παιδαγωγός με τα δεδομένα που υπάρχουν για τους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα. Αυτό εννοώ. Ετσι είναι η νοοτροπία και η ζωή εδώ στην Ελλάδα. Εντελώς διαφορετική από το εξωτερικό. Και ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης έχει νοοτροπία από το ποδόσφαιρο του εξωτερικού.

Ο Πέτρος Καϊμακάμης βρίσκεται ακόμα πίσω από τη Νίκη; Ποιος είναι ο ρόλος του;

Ρωτούν πολλοί, αν πίσω από εμένα βρίσκεται κάποιος άλλος. Ούτε μπροστά ούτε πίσω μου υπάρχει άλλος. Ο Πέτρος Καϊμακάμης μου έδωσε τις μετοχές του με συμβολικό τίμημα, πράγμα που δεν έκανε κανείς άλλος. Σε ό,τι του ζητήσω και αφορά στη Νίκη (υπουργεία, δικηγόρους, νομικές συμβουλές) είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει.

Δηλαδή οι υπόλοιποι που σας είπαν ότι σας δίνουν τις μετοχές, δεν σας τις έδωσαν;

Κάποιοι μου έκαναν εκχώρηση μετοχών για τρία χρόνια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Αλλο η εκχώρηση και άλλο η παραχώρηση. Δηλαδή για τρία χρόνια πληρώνω εγώ και κερδίζει αυτός, αν πάει η ομάδα καλά.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προχωράει;

Προχωράει κανονικά, αλλά όχι με τους ρυθμούς που θέλουμε. Πάντως ο κόσμος αγοράζει μετοχές. Μέσω της αγοράς μετοχών μια ομάδα επιφανών Βολιωτών υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει στα χρέη από παλιές προσφυγές. Ηταν και αυτό που είχε παρεξηγηθεί και είπαν ότι αποχωρώ για τα χρήματα, όταν δήλωσα ότι φεύγω…

Οι άνθρωποι που όταν ήρθατε στη Νέα Ιωνία σάς είπαν ότι θα σας στηρίξουν, τήρησαν τις υποσχέσεις τους;

Αυτοί που μου υποσχέθηκαν βοήθεια, πλην ενός, από τότε που ήρθα δεν βοήθησαν καθόλου. Δεν θα αναφέρω όμως το όνομα του ενός, αλλά ούτε και αυτών που δεν βοήθησαν, ενώ το είχαν υποσχεθεί.

Ζώντας από κοντά τη Νίκη και τους φιλάθλους της, τι εικόνα έχετε σχηματίσει;

Ζώντας από κοντά τη Νίκη και τους φιλάθλους της έχω σχηματίσει την εικόνα ότι όλοι όσοι αγαπάνε τη Νίκη είναι γι’ αυτούς, πέρα από μια ομάδα, και τρόπος ζωής.

Με τον Ερασιτέχνη τι ακριβώς συμβαίνει;

Οι σχέσεις μου με τον Ερασιτέχνη είναι τυπικές. Εχω παράπονα από τη συνεργασία μας. Δεν θέλω αυτή την στιγμή να πω άλλα πράγματα. Ενα από αυτά πάντως είναι για το γήπεδο. Παρ’ όλο που τα τιμολόγια τα έχω γράψει στο όνομα του Ερασιτέχνη για τις εργασίες που έγιναν, τα χρήματα δεν μου έχουν αποδοθεί, όπως είχε συμφωνηθεί. Και αυτά είναι προσωπικά χρήματα, δικά μου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου