Ελεγχος του ΣΔΟΕ στη Μητρόπολη για κληρονομιά ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ

Τελευταία ενημέρωση: 2014-11-22, 16:43:02
Ελεγχος του ΣΔΟΕ στη Μητρόπολη για κληρονομιά ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ

Η διαχείριση υπόθεσης κληρονομιάς ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ από τη Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού φέρεται είναι το αντικείμενο έρευνας σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά», από το ΣΔΟΕ.

Πάντως, χθες ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τα εξής: «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το θέμα. Τα δημοσιεύματα είναι συκοφαντικά. Είναι εντελώς ανυπόστατα. Δεν υπάρχει ούτε έλεγχος, ούτε διαθήκη, ούτε τέτοιο γεγονός. Εμείς θα αναζητήσουμε να μάθουμε αν υφίσταται οτιδήποτε, αλλά δεν γνωρίζουμε τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα». 

 

Αλλες Μητροπόλεις

Στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Ειδικών Κλιμακίων του ΣΔΟΕ βρίσκονται αυτό το διάστημα δέκα Μητροπόλεις μεταξύ των οποίων και οι Μητροπόλεις Δημητριάδος και Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων.

Παράλληλα, η εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ ανακάλυψε ότι το ΣΔΟΕ ερευνά καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων του Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, φαίνεται να διατηρεί μαζί με το Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κύριλλο λογαριασμούς εκατομμυρίων που δεν συνάδουν με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν μεταβιβάσει ποσά σε λογαριασμούς τρίτων ώστε να αποφύγουν τον έλεγχο.

Ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, ενώ οι δύο μητροπολίτες θα κληθούν εντός των ημερών από την Εφορία ώστε να αποδείξουν ότι τα χρήματά τους δικαιολογούνται από τα εισοδήματα, αλλά και την περιουσία τους.

Εναντίον των Μητροπολιτών υπάρχουν καταγγελίες για εικονικές δωρεές και χορηγίες, αδήλωτα έσοδα από αγοραπωλησίες και ενοικιάσεις ακινήτων που ανήκουν στην εκκλησία κ.α. 

 

Η περίπτωση του Μητροπολίτη Νικαίας

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μητροπολίτης Νικαίας, ελέγχεται με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη για να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες που τον φέρουν να είναι υπεύθυνος για ατασθαλίες στα οικονομικά της Μητρόπολης του.

Το ΣΔΟΕ έχει στην κατοχή του έγγραφα για το Μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιο (Γεράσιμο Βρυώνη) και ήδη ελέγχεται αφού είναι στην λίστα των εκατομμυριούχων ιεραρχών.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, οι ελεγκτές εξετάζουν αν ο Μητροπολίτης Αλέξιος και μέλη της οικογένειάς του απέκτησαν και με ποιόν τρόπο ακριβά ακίνητα, αν παραβιάστηκαν οι διαδικασίες με προσλήψεις σε έμμισθες θέσεις της Μητρόπολης ατόμων του στενού του συγγενικού περιβάλλοντος αλλά και αν υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών της Μητρόπολης.

Υπάρχουν καταγγελίες για καταθέσεις του Μητροπολίτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό!

Θα ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί ακόμα και προσώπων του στενού του συγγενικού περιβάλλοντος. Η οικογένεια φέρεται να έχει τουλάχιστον 8 ακίνητα και μένει να διαπιστωθεί εάν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

 

Ο νομικός σύμβουλος της Μητρόπολης 

Στο μεταξύ, απολύτως συκοφαντικά χαρακτηρίζει η Μητρόπολη Δημητριάδος τα δημοσιεύματα περί υπεξαίρεσης κληρονομίας ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Πιο συγκεκριμένα ο νομικός σύμβουλος της Μητρόπολης κ. Μιχάλης Βασιλικός διαψεύδει τα δημοσιεύματα και υπογραμμίζει ότι ουδέποτε υπήρχε κληρονομιά 3 εκ. ευρώ, ενώ χαρακτηρίζει τα όσα γράφτηκαν συκοφαντικά και πλήρως ανυπόστατα.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
7
=