ΤΟΠΙΚΑ

Βγήκαν από το νερό… μελανιασμένα

βγήκαν-από-το-νερό-μελανιασμένα-482

Πρόβλημα στον εναλλάκτη στο Κλειστό Κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας άφησε το νερό στη baby πισίνα «παγωμένο»

Μελανιασμένα… βγήκαν από την πισίνα στο Κολυμβητήριο της Ν. Ιωνίας, παιδάκια ηλικίας έως τεσσάρων ετών που παρακολουθούν πρόγραμμα babyswimming. Το νερό στην πισίνα ήταν κρύο, με αποτέλεσμα -όταν το πρόγραμμα κολύμβησης ολοκληρώθηκε- πολλά παιδάκια να βγουν από την πισίνα μελανά, τρέμοντας από το κρύο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Διαμαρτυρόμενοι γονείς απευθύνθηκαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για να καταγγείλουν το πρόβλημα με το νερό στην baby πισίνα του Κλειστού Κολυμβητηρίου Ν. Ιωνίας. Οπως ανέφεραν κάθε μήνα καταβάλλουν ένα σεβαστό ποσό στο σύλλογο για να εξοικειωθούν τα παιδιά τους με το νερό και να μάθουν να κολυμπάνε, το μισό από το οποίο, καταλήγει στα ταμεία του Δήμου Βόλου, που οφείλει να μεριμνά για να υπάρχει ζεστό νερό στην πισίνα και γενικότερα σωστές συνθήκες άθλησης στις εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου.

Τα παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 4 ετών, μαθαίνουν μαζί με τους γονείς τους να κολυμπούν και επιδίδονται σε παιχνίδια στην πισίνα.

Μόνο που τις τελευταίες ημέρες, τα παιδιά αντί να αθληθούν μάλλον πέρασαν από τεστ… αντοχών στο κρύο νερό. Μαζί τους σκληραγωγήθηκαν και οι γονείς τους που μπαίνουν μαζί τους στην πισίνα και υπό την καθοδήγηση του δασκάλου μαθαίνουν στα παιδιά τους κολύμπι.

Σύμφωνα με τους γονείς τα προβλήματα στην πισίνα είναι συχνά – πυκνά. Εδώ και δύο εβδομάδες περίπου η θερμοκρασία του νερού στην πισίνα είναι οριακή, χθες όμως το νερό ήταν κρύο.

Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν στους υπεύθυνους του Συλλόγου, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι υπεύθυνος για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων είναι ο Δήμος.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας, ανέφερε ότι υπήρξε ξαφνική βλάβη στον εναλλάκτη, που ρυθμίζει τη θερμοκρασία του νερού.

Όπως επεσήμανε τη Δευτέρα -δεδομένου ότι μεσολαβεί Σαββατοκύριακο- θα φροντίσει για την αποκατάσταση της βλάβης, που εκτιμάται ότι δεν είναι μεγάλη. Σε κάθε περίπτωση, θα φροντίσει να ενημερώσει τους Συλλόγους που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου για την αποκατάσταση ή μη της βλάβης.

Τρεις πισίνες

Πάντως όπως ανέφερε ο κ. Βλιώρας, φέτος είναι η πρώτη χρονιά, που ο Δήμος Βόλου, λειτουργεί και τις τρεις πισίνες ανοιχτές παρά το μεγάλο κόστος θέρμανσής τους. Στόχος είναι να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος αριθμός αθλητών, που μοιράζονται σε τρεις πισίνες (2 – 50άρες, 1 – 25αρα και 2 baby).

Στόχος είναι μάλιστα η 50άρα πισίνα του Βόλου, που είναι ανοιχτή να λειτουργήσει -καιρού επιτρέποντος- έως τον Ιανουάριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου