ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς εφημερίες θα μείνει το Νοσοκομείο

χωρίς-εφημερίες-θα-μείνει-το-νοσοκομ-851206

Χωρίς γιατρούς θα μείνει το Νοσοκομείο Βόλου από τις 10 Φεβρουαρίου, καθώς η ένωση νοσοκομειακών γιατρών στη χθεσινή της σύσκεψη αποφάσισε να γίνονται δύο εφημερίες το μήνα από τους ειδικούς γιατρούς και τέσσερις από τους ειδικευομένους, ως αντίδραση στη κίνηση του Υπουργού Υγείας κ. Αβραμόπουλου να καταθέσει νομοσχέδιο, το οποίο αναιρεί πλήρως την κλαδική σύμβαση που έχει υπογραφεί. Μάλιστα οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν και 48ωρη απεργία την Πέμπτη 12 και Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου.

«Καταδικάζουμε την αναξιοπιστία της κυβέρνησης και του υπουργού κ. Αβραμόπουλου, καθώς άλλα υπογράψαμε στην κλαδική σύμβαση κι άλλα κατέθεσε προς ψήφιση. Υπάρχει ανακολουθία λόγων και έργων», υπογράμμισε ο κ. Θεόφιλος Μερίδης, αναπληρωτής διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου και πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών. Χθες το μεσημέρι η Ενωση πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα δεδομένα μετά και την κατάθεση νομοσχεδίου από τον Υπουργό Υγείας. Οι γιατροί αποφάσισαν να γίνονται από τις 10 Φεβρουαρίου δύο εφημερίες από τους ειδικούς γιατρούς το μήνα και τέσσερις από τους ειδικευομένους, πράγμα που σημαίνει πως το Νοσοκομείο του Βόλου θα αδειάσει κυριολεκτικά από ιατρικό προσωπικό. Η απόφαση αυτή συνδέεται άμεσα με την κοινοτική οδηγία περί εργασιακών σχέσεων γιατρών και νοσηλευτών. Η απόφαση για τις κινητοποιήσεις και την καταδίκη των ενεργειών του Υπ. Υγείας ήταν ομόφωνη σύμφωνα με τον κ. Μερίδη, καθώς και η ΔΑΚΕ συμφώνησε με τις διαμαρτυρίες. Η μόνη παράταξη γιατρών που διαφώνησε με το θέμα, ήταν αυτή που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και διαφωνεί πλήρως με την κλαδική σύμβαση. Οι γιατροί είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να αποταθούν και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εάν η προκειμένη κατάσταση συνεχιστεί.
Οι γιατροί διαφωνούν με την κατάθεση του νομοσχεδίου, καθώς αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά της κλαδικής σύμβασης που υπεγράφη, αλλά και γίνονται περικοπές στις οικονομικές απολαβές των γιατρών. Από την πλευρά του ο πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου κ. Λεωνίδας Αναστασίου σημείωσε σχετικά πως «είναι κατανοητή η δυσαρέσκεια των γιατρών. Ίσως παρθεί μια απόφαση συμπαράστασης στον αγώνα τους από την δική μας Ένωση. Πάντως κι εμείς αντιμετωπίζουμε τραγικά προβλήματα σε καθημερινή βάση». Τέλος να σημειωθεί πως από τις 10 έως και τις 13 Φεβρουαρίου διοργανώνεται στη Αθήνα το 10ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων Νοσοκομείων και πολλοί εργαζόμενοι και εκλεγμένοι θα παρευρεθούν, με αποτέλεσμα το πρόβλημα που θα παρουσιαστεί από την έλλειψη ιατρών να ενταθεί και με την έλλειψη νοσηλευτών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου