ΤΟΠΙΚΑ

Εκατό κιλά τρόφιμα για απόρους

εκατό-κιλά-τρόφιμα-για-απόρους-2192

Συγκέντρωσε ο Σύλλογος Ψυγείων Αγριάς που συνδράμει δεκάδες οικογένειες

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα αλληλεγγύης του Συλλόγου Ψυγείων Αγριάς, που μεταφράστηκε στην προσφορά εκατό περίπου κιλών τροφίμων μακράς διαρκείας, προκειμένου να υποστηριχθεί το ευρύ κοινωνικό κέντρο που αναπτύσσεται.

Τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της παράστασης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πορφυρογένειο από το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου, είναι ικανά να στηρίξουν για διάστημα τριών περίπου μηνών, τις ανάγκες τριάντα πέντε άπορων οικογενειών της περιοχής μας. Η προσφορά αγάπης του κόσμου, αποτελεί πολύ σημαντική βοήθεια για το κοινωνικό παντοπωλείο του Συλλόγου, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με τις ενορίες του Αγίου Γεωργίου και των Δώδεκα Αποστόλων της Αγριάς. «Οι ιερείς και οι συνεργάτες των δύο ενοριών γνωρίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή μας και μας υποδεικνύουν οικογένειες αλλά και μοναχικά άτομα, που έχουν ανάγκη βοήθειας», επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδομενέας Κασσαβέτης.

Αποδέκτες της παραπάνω βοήθειας είναι δεκάδες άπορες οικογένειες αλλά και μεμονωμένες περιπτώσεις ατόμων που βρίσκονται σε απόλυτη ένδυα, που εντοπίζονται στη Δράκεια, την Αγριά και τα Λεχώνια.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του ίδιου Συλλόγου, για την κάλυψη των αναγκών των μελών του, αλλά και πολλών κατοίκων της Αγριάς, που παρουσιάζονται κατά καιρούς.

«Την τελευταία τριετία, υπογραμμίζει ο ίδιος, έχουν συγκεντρωθεί 150 περίπου φιάλες αίμα, και έχουν διατεθεί οι 130, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη. Παράλληλα όμως, προσθέτει ο ίδιος, συγκεντρώνουμε και πάλι φιάλες, για να έχουμε παρακαταθήκη και να μπορούμε πάντοτε να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας».

Ο κόσμος συνδράμει τις προσπάθειες του Συλλόγου και προσφέρει, παράλληλα ρούχα, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη. Τα ρούχα συγκεντρώνονται στον όροφο που βρίσκεται πάνω από το γραφείο του Συλλόγου και καλύπτουν τις ανάγκες εκατό περίπου οικογενειών, ανά πάσα στιγμή. «Τα ρούχα προέρχονται από οικογένειες, αλλά και καταστήματα, ενώ είναι συγκινητική η προθυμία με την οποία συνδράμει η τοπική κοινωνία το έργο μας» όπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο κ. Κασσαβέτης, ο οποίος δεν παραλείπει να απευθύνει ευχαριστίες σε όσους στηρίζουν το έργο του Συλλόγου.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου