ΤΟΠΙΚΑ

«Καθάρισε» στη Νίκαια ο Ιωνας

καθάρισε-στη-νίκαια-ο-ιωνας-851206

Πιο νωρίς απ’ ότι αναμενόταν ο Ιωνας «καθάρισε» με την υπόθεση πρόκριση. Δυο αγωνιστικές πριν το τέλος, το συγκρότημα του Αντώνη Μυριντζή έκλεισε θέση για τα πλέι οφ της Α1 ΕΣΚΑΘ, που θα δοθούν για την άνοδο στην Γ Εθνική. Ετσι από την πρώτη θέση και χωρίς ιδιαίτερο άγχος θα παραταχθεί στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον δεύτερο Αστέρα, θέλοντας για λόγους γοήτρου τη νίκη – τίτλο πρωτιάς του ομίλου.
Ο Ιωνας επικράτησε με 74-87 στη Νίκαια και «υπερασπίστηκε» τα κεκτημένα. Με τον Γιάννη Καραγιώργο να αποτελεί τον κορυφαίο του γηπέδου και να πετυχαίνει 21 πόντους και τους Τύμπα και Καραγεώργο να τον ακολουθούν με 16, οι φιλοξενούμενοι «πέρασαν» από μια σκληρή έδρα και επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί.
Στην «μάχη» της ουράς η Ανάληψη παίζοντας τον ρόλο του ρυθμιστή, έκανε δώρο στον Γυμναστικό με τη νίκη της επί του Κενταύρου, δίνοντας της αέρα δυο βαθμών. Συγκεκριμένα οι κυανέρυθροι έχοντας σε καλή μέρα τους Καλογερόπουλο (21π.) και Σερμέτη (15π.) επικράτησαν με 71-61 στο τοπικό ντέρμπι του Κενταύρου, που είδε τον Γυμναστικό μετά τη νίκη επί του Μαγνησιακού να απομακρύνεται. Το συγκρότημα των Καμακά – Χαρανά κέρδισε με 78-66 τον ουραγό της κατάταξης, με τον Βλάχο να κάνει πάρτι πετυχαίνοντας 25 πόντους.
Η μάχη της παραμονής πάντως ανάμεσα στον Κένταυρο και στον Γυμναστικό θα δοθεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική, αφού θεωρητικά ο πρώτος έχει ευκολότερο πρόγραμμα. Ο Κένταυρος αγωνίζεται με τους Σπάρτακο και Ερμή κι αν κάνει το δύο στα δύο σε συνδυασμό με ισάριθμες ήττες του ΓΣ Βόλου που έχει δύσκολες αναμετρήσεις με Νίκαια εκτός και Ιωνα εντός, τότε διατηρώντας το προβάδισμα από την διαφορά σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, καταλαμβάνει την έκτη θέση. Ο Γυμναστικός πάντως κρατάει την τύχη στα χέρια του αφού με μια νίκη στα δυο παιχνίδια, σώζει την παρτίδα και στην χειρότερη περίπτωση, που πέσουν δυο θεσσαλικές ομάδες από την Γ Εθνική, θα διεκδικήσει σε αγώνα μπαράζ την παραμονή του.
Οσον αφορά στην Μεταμόρφωση, σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον επικράτησε με 61-65 του Ερμή στην Αγιά, με τον Ζησόπουλο να είναι ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 21 πόντους και τους Κατσαφούρη και Βαΐτση να πετυχαίνουν από 16.
Τα αποτελέσματα της Α1 ΕΣΚΑΘ:
Ανάληψη-Χείρων Κένταυρος 71-61
Γ.Σ. Βόλου-Μαγνησιακός 78-66
Νίκαια-Ιωνας 74-87
Ερμής-Μεταμόρφωση 61-65
Σπάρτακος-Αστέρας Λαρ. 47-63
Η Βαθμολογία
(16η αγωνιστική)
1. Ιωνας 31
2. Αστέρας 30
3. ΓΣ Νίκαιας 28
4. Μεταμόρφωση 27
5. Ανάληψη 26
6. ΓΣ Βόλου 23
7. Κένταυρος 21
8. Ερμής 19
9. Σπάρτακος 18
10. Μαγνησιακός 17

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου