ΤΟΠΙΚΑ

ΜΕΤΩΠΙΚΗ σύγκρουση

μετωπικη-σύγκρουση-851206

Στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία -σε παγκόσμιο επίπεδο- αναφέρθηκε ο Κ. Καραμανλής, τονίζοντας ότι το Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομένα.
Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι καμία χώρα δεν θα βγει αλώβητη από την κρίση, ούτε και η Ελλάδα: χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε όλοι την πραγματικότητα, να εφαρμόσουμε μια σταθερή και υπεύθυνη πολιτική.
Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στους τρεις άξονες της οικονομικής πολιτικής: 1. διατήρηση των ρυθμών ανάπτυξης, 2. δημοσιονομική εξυγίανση με συγκράτηση δαπανών και περιορισμό σπατάλης, 3. στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων με κάθε μέσο στα όρια της αντοχής της οικονομίας.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι χρειάζεται συναίνεση σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και αποφυγή των μετωπικών συγκρούσεων και της άρνησης «όχι σε όλα».
Ο κ. Καραμανλής δεν απάντησε ευθέως στο αίτημα του Γ. Παπανδρέου για εκλογές το συντομότερο δυνατό, αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση επιλέγει την υπευθυνότητα, έναντι όσων επιλέγουν την ανευθυνότητα και την παροχολογία.
«Οι περιστάσεις απαιτούν από όλους να αποδείξουμε έμπρακτα υπευθυνότητα, ωριμότητα, σοβαρότητα. Όλα αυτά που κάποτε μπορεί να θεωρούνταν πολυτέλεια, σήμερα αποτελούν ζωτική αναγκαιότητα.
» […] Οι δρόμοι της πολιτικής -το είπα πολλές φορές- είναι δύο: Ο δρόμος της υπευθυνότητας και ο δρόμος της ανευθυνότητας. Κάποιοι υπόσχονται εύκολες και ανέξοδες λύσεις. Τέτοιες λύσεις δεν υπάρχουν. Τέτοιοι δρόμοι θα οδηγούσαν σε τραγικά αδιέξοδα.
» Η δική μας επιλογή είναι ξεκάθαρη. Είναι η υπεύθυνη και σταθερή πολιτική που περιορίζει τις συνέπειες της διεθνούς καταιγίδας και εγγυάται μια καλύτερη επόμενη μέρα για όλους τους πολίτες.»
To KKE σχολίασε ότι υπεύθυνη στάση για το λαό είναι να απορρίψει την πολιτική του «ευρωμονόδρομου», που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και συμφωνεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και στόχο έχει να φορτώσει τις συνέπειες και της κρίσης στις πλάτες του.
Ο ΣΥΝ αναφερόμενος τόσο στη συνέντευξη Τύπου Παπανδρέου όσο και στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ελληνική κοινωνία, με τα τόσα προβλήματα και αδιέξοδα, υπέστη για άλλη μια φορά το ανούσιο θέαμα μιας δικομματικής φιέστας.
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση Καραμανλή ο ΛΑΟΣ τόνισε: «Το μόνο σίγουρο μετά το διάγγελμα Καραμανλή είναι ότι ο ελληνικός λαός είναι φτωχότερος σε ελπίδα και προσδοκία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου