ΤΟΠΙΚΑ

Βραβεύθηκαν 16 φοιτητές – αθλητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

βραβεύθηκαν-16-φοιτητές-αθλητές-από-τ-4519

Για τη 2η θέση στο βόλεϊ και την 3η θέση στο μπάσκετ που κατέκτησαν στο Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα

Δεκαέξι συνολικά φοιτητές και οι καθηγητές φυσικής αγωγής του Π.Θ.Αρτεμις Παππά και Ιωάννης Καφενταράκης, βραβεύθηκαν χθες από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργο Πετράκο για τη φετινή τους διάκριση στο Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Πάτρα. Ειδικότερα τη 2η θέση στην πετοσφαίριση κατέλαβε η γυναικεία ομάδα του Π.Θ. και την 3η θέση στην καλαθοσφαίριση κατέλαβε η αντρική ομάδα του Π.Θ. στο Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι σε ειδική εκδήλωση στο κτήριο Τσικρίκη. Το Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα πραγματοποιείται με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Α.Τ.Ε (Επιτροπή Αθλητισμού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης) και φέτος το Πανεπιστήμιο Πατρών διεξήγαγε από 3 έως 6 Νοεμβρίου, Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα, με συμμετοχή του συνόλου των Ανώτατων Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της χώρας σε Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης 3Χ3, Πετοσφαίρισης, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Σκάκι και Ποδοσφαίρου.

Με αφορμή τη διάκριση των φοιτητών ο υπεύθυνος καθηγητής φυσικής αγωγής του Π.Θ. Ιωάννης Καφενταράκης, δήλωσε ότι είναι πολύ θετικό το ότι συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα φοιτητές του Π.Θ. και παράλληλα διακρίθηκαν ωστόσο τόνισε ότι αποτελεί «αγκάθι» η έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς συγκροτούνται δύσκολα ομάδες συγκριτικά με άλλα πανεπιστήμια στην Ελλάδα π.χ.

Πάτρα, Θεσσαλονίκη κ.α. Μάλιστα ο κ. Καφενταράκης ανέφερε ότι το ποσοστό των φοιτητών που αθλούνται είναι μικρό και κυμαίνεται γύρω στο 20%.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Π.Θ. Γιώργος Πετράκος, τόνισε χαρακτηριστικά: «Πραγματικά χαιρόμαστε που βλέπουμε τους φοιτητές του Π.Θ. να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Μάλιστα χαιρόμαστε διπλά όταν βλέπουμε ότι διακρίνονται και δίνουν ένα διαφορετικό χρώμα και κλίμα στη σημερινή συγκυρία».

«Διακριθήκαμε με ελάχιστες προπονήσεις»

Οι ομάδες του Π.Θ. που διακρίθηκαν, τόσο η γυναικεία ομάδα της πετοσφαίρισης όσο και η αντρική ομάδα Καλαθοσφαίρισης 3Χ3, συστήθηκαν φέτος και από τους φοιτητές πραγματοποιήθηκαν ελάχιστες κοινές προπονήσεις, αφού στην πλειοψηφία τους οι φοιτητές συμμετέχουν σε τοπικά αθλητικά σωματεία.

«Ασχολούμαι χρόνια με τον αθλητισμό και έτσι φέτος αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη γυναικεία ομάδα βόλεϊ. Μάλιστα το ότι καταφέραμε να διακριθούμε είναι πολύ σημαντικό για εμάς και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά η φοιτήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Πολεοδομίας του Π.Θ. και μέλος της γυναικείας ομάδας βόλεϊ Βασιλική Κρομμύδα.

Επίσης ο φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων – Μηχανικών του Π.Θ. και μέλος της ομάδα Καλαθοσφαίρισης 3Χ3 Λεωνίδας Αναστασόπουλος, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική εμπειρία η συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Φοιτητικό Πρωτάθλημα, προσθέτοντας ότι μέσα από τον αθλητισμό κερδίζουν σημαντικές φιλίες, έντονα συναισθήματα και σωματική υγεία.

Την αποστολή του Πανεπιστημίου πλαισίωναν οι: Κρομμύδα Βασιλική, Λαγοράς Στέλιος, Κορομυλά Αργυρώ, Βασιλείου Γιάννης, Σωτηροπούλου Εμμανουέλα, Τσιτσιρίκης Γρηγόρης, Πόλη Βικτώρια, Αναστασόπουλος Λεωνίδας, Πατσιαλά Φωτεινή, Ζαιρές – Καρανάσιος Κωνσταντίνος, Καριδάκη Αντωνία, Φωτιάδης Φώτης, Σδρούλια Χρύσα, Λουλούδης Αλέξανδρος, Γεράκη Ερρικα. Υπεύθυνοι καθηγητές φυσικής αγωγής είναι οι Αρτεμις Παππά και Ιωάννης Καφενταράκης.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου