ΤΟΠΙΚΑ

Συνδικαλιστικές υπερβολές και υφέρποντας ρατσισμός

συνδικαλιστικές-υπερβολές-και-υφέρπ-4986

Οι καταγγελίες περί μεταδοτικών ασθενειών στις Υπηρεσίες Αλλοδαπών, απαντά η Αποκεντρωμένη

Κατηγορίες ότι καλλιεργείται με ευθύνη του Συλλόγου εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος υφέρποντας ρατσισμός, με αφορμή τις δημόσιες καταγγελίες του για τον κίνδυνο μεταδοτικών ασθενειών, απηύθυνε σήμερα το Γραφείο Τύπου της Γενική Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Με αφορμή την ανακοίνωση και συνέντευξη Τύπου του συλλόγου εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σε οργανικές μονάδες της υπηρεσίας σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου τονίζονται τα εξής: «Είναι σημαντικό και ενδιαφέρον να υπάρχουν τέτοιες αναφορές από τους εργαζόμενους ιδιαίτερα όταν αυτές στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Ακόμα και όταν πολλές φορές το στοιχείο της υπερβολής εμφανίζεται σαν περιεχόμενο σε διεκδικήσεις.

Η προσπάθεια δημιουργίας μιας εικόνας που εμπεριέχει από κατσαρίδες και μύγες μέχρι δυσοσμίες και γλιστερά πλακάκια με ενδιάμεσα …προβληματικούς πυροσβεστήρες και μη συντηρημένα κλιματιστικά, για τις υπηρεσίες, απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα!

Φοβόμαστε επίσης πως η αναφορά για «κίνδυνο μεταδοτικών ασθενειών» καλλιεργεί αθέλητα έναν υφέρποντα ρατσισμό, που αδικεί κατάφωρα δεκάδες οικογενειάρχες μετανάστες που προσέρχονται στις υπηρεσίες μας.

Στο πλαίσιο της καλύτερης λειτουργίας και αποτελεσματικότητας της Υπηρεσίας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες και για τους εργαζόμενους και για τους ανθρώπους που υποδεχόμαστε. Κατανοητή η συνδικαλιστική υπερβολή, απαράδεκτη η διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

Σχετικά άρθρα:

Κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών στα Τμήματα Αλλοδαπών

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου