ΤΟΠΙΚΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΙΚΗ Βόλου

ραγδαίες-εξελίξεις-στη-νικη-βόλου-851206

Στον… αέρα βρίσκεται από χθες η ομάδα της Νίκης Βόλου. Η ντροπιαστική ήττα στην έδρα της από τον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών με 1-2 ανάγκασε τον μεγαλομέτοχο της ομάδας Στράτο Γιδόπουλο να δηλώσει ότι αποχωρεί, ενώ τον ακολούθησε και ο προπονητής της ομάδας Λεωνίδας Γαρδικιώτης. Κανείς δεν ξέρει ποιος θα αναλάβει στη συνέχεια το συγκρότημα της Νέας Ιωνίας, που από χθες είναι «ακέφαλο» και παράλληλα βρίσκεται και σε άσχημη βαθμολογική θέση στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Οπως φάνηκε χθες, ο Στράτος Γιδόπουλος είναι ιδιαίτερα απογοητευμένος. Ολα δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανακαλέσει, όμως υπάρχει μια μικρή ακόμη ελπίδα… Η ανησυχία πάντως έχει επιστρέψει πιο έντονη από ποτέ στις τάξεις των φιλάθλων, που μετά το ματς έμαθαν για την αποχώρησή του. Ολοι θέλουν να ελπίζουν ότι θα πάρει πίσω τις δηλώσεις του. Σε αντίθετη περίπτωση τι ακριβώς θα γίνει και αν μπορεί να βρεθεί διοικητική λύση αυτή τη στιγμή για την ομάδα, δεν μπορούσε κανείς να το ξέρει μέχρι χθες το βράδυ. Ούτε καν οι συνεργάτες του Στράτου Γιδόπουλου, αφού ήταν όλοι απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι από αυτές τις εξελίξεις. Η σημερινή ημέρα αναμένεται να είναι εξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον της κυανόλευκης ομάδας…
Πάντως χθες φήμες έλεγαν ότι η ήττα δεν ήταν η μοναδική αφορμή. Κάποιες προσφυγές που υπάρχουν από παίκτες παλαιότερων ετών, περίπου στις 12 σε αριθμό, ζητούν άμεσα ένα μεγάλο ποσό, για το οποίο ο Στράτος Γιδόπουλος ζήτησε την στήριξη τρίτων. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ όμως, μιλώντας στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ», διέψευσε κάτι τέτοιο. «Προσφυγές υπάρχουν, αλλά δεν ήταν εκεί το πρόβλημα. Η ήττα με πείραξε. Δεν αντέχω να βλέπω αυτή την ομάδα να χάνει από το χωριό. Το βράδυ πριν τον αγώνα είχαν έρθει να με δουν κάποιοι επιφανείς Βολιώτες και απλά τους είπα ότι με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα μπορούσαν να βάλουν κάποια χρήματα για να ξεχρεωθούν οι παλιοί παίκτες. Υπάρχει ένα ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ που χρειάζεται να πληρωθεί και είναι από προσφυγές. Δεν απείλησα τότε ότι θα φύγω. Ισα ίσα τους είπα ότι αν δεν βγει φέτος η ομάδα, θα μείνω και του χρόνου. Μετά από αυτή την ήττα όμως δεν αντέχω άλλο. Μετά την ήττα είπα, φεύγω».
Στην ερώτηση αν είναι οριστικό, ο Στράτος Γιδόπουλος αρκέστηκε να πει: «Θα τα πούμε αύριο καλύτερα. Είμαι σκασμένος τώρα».

Οι αποχωρήσεις
Ο ισχυρός άνδρας της Νίκης, αφού είδε την ομάδα του να γνωρίζει την ήττα από τον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών στο Παντελής Μαγουλάς, στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του γηπέδου και ανακοίνωσε την αποχώρησή του στους δημοσιογράφους: «Επειδή κάποιος, όταν θέλει να είναι ηγέτης, αναλαμβάνει και τις ευθύνες του, εγώ αναλαμβάνω τις δικές μου. Απέτυχα σ’ αυτά που υποσχέθηκα και γι’ αυτό το λόγο αποχωρώ. Προς τιμήν του ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης ανακοίνωσε την παραίτησή του, γιατί αν δε δήλωνε παραίτηση σήμερα, θα ήμουν υποχρεωμένος μ’ αυτά που είδα και εγώ στο γήπεδο να του ζητήσω να αποχωρήσει. Νομίζω ότι προσπάθησα όσο το δυνατόν για το καλύτερο για τη Νίκη, προσπάθησα τόσο, όσο δεν είχα προσπαθήσει ούτε στην ΑΕΚ, όμως αυτά που περίμενα δεν ήρθαν. Πρέπει λοιπόν να επωμιστώ εγώ την ευθύνη και γι’ αυτό το λόγο αποχωρώ. Μέσα στην βδομάδα θα δώσω συνέντευξη, για να εκθέσω ακριβώς ποιοι είναι οι λόγοι που αυτή η ομάδα δεν πέτυχε τους στόχους της και να εξηγήσω το μερίδιο ευθύνης το δικό μου και το μερίδιο ευθύνης άλλων».
Στη συνέχεια στην αίθουσα μπήκε ο Λεωνίδας Γαρδικιώτης, που δήλωσε επίσης την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία: «Θέλω να ανακοινώσω πως παραιτούμαι από τη θέση του προπονητή της Νίκης Βόλου. Ειλικρινά έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ελπίζω και εύχομαι ό,τι καλύτερο για την ομάδα της Νίκης Βόλου, γιατί η Νίκη Βόλου μετά από πέντε μήνες είναι μέσα στην καρδιά μου. Δεν είναι απλώς μια ομάδα που δούλεψα, είναι μια ομάδα που την αγάπησα και θέλω στο μέλλον, όπου κι αν βρίσκομαι, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, να ακούω καλά λόγια γι’ αυτήν την ομάδα και επιθυμώ να τη δείτε όλοι μια μέρα στην Α’ Εθνική».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου