ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου παραχωρεί άλλα δύο ασθενοφόρα

το-γενικό-νοσοκομείο-βόλου-παραχωρεί-8032

Στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και το Ιατρείο Αλοννήσου

Στην παραχώρηση χρήσης δύο ασθενοφόρων, ένα στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και ένα στο περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου προχωράει το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, με την παραχώρηση ο «στόλος» του Κέντρου Υγείας θα συμπληρώνει τρία συνολικά ασθενοφόρα, ενώ διαθέτει επαρκή αριθμό οδηγών.

Το περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου αντίστοιχα θα διαθέτει δύο ασθενοφόρα, καθώς σήμερα το ιατρείο λειτουργεί με ένα πεπαλαιωμένο, το οποίο παρουσιάζει βλάβες ανά τακτά διαστήματα. Το περιφερειακό ιατρείο θα έχει τη δυνατότητα χρήσης δεύτερου οχήματος.

Το Νοσοκομείο Βόλου μετά το Πάσχα και τη μεταφορά της αρμοδιότητας των διακομιδών αποκλειστικά στο ΕΚΑΒ είχε παραχωρήσει δύο ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Βόλου. Το «Αχιλλοπούλειο» θα διατηρήσει στην ευθύνη του τρία αυτοκίνητα. Να επισημανθεί ότι οι οδηγοί των ασθενοφόρων έχουν μεταφερθεί επίσης στο ΕΚΑΒ.

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο του «Αχιλλοπούλειου» αποφάσισε να διαθέσει κονδύλι ύψους 6.500 ευρώ για τις ανάγκες επισκευής οχημάτων τόσο του ιδίου όσο και των Κέντρων Υγείας.

Ηδη μέρος των χρημάτων έχει διατεθεί σε επισκευές, ενώ το υπόλοιπο θα εξαντληθεί για το σύνολο των οχημάτων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Ο εξοπλισμός του ΕΚΑΒ

Σε καλή κατάσταση κρίνεται ο εξοπλισμός σε οχήματα του ΕΚΑΒ Βόλου, καθώς το προηγούμενο διάστημα ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί με τη συντήρησή τους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, Παναγιώτης Δαριώτης είπε ότι σε σύνολο δώδεκα οχημάτων μόνο ένα είναι εκτός λειτουργίας, καθώς χρειάζεται αλλαγή κινητήρα.

Να τονιστεί ότι ακόμη δεν υπάρχει κανένα νεότερο για την πορεία του διαγωνισμού του ΕΚΑΒ το 2007 για την προμήθεια 186 ασθενοφόρων, εκ των οποίων τα 32 θα διατεθούν στη Θεσσαλία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου