ΤΟΠΙΚΑ

«Ορθοπεταλιές» κατά της αέριας ρύπανσης

ορθοπεταλιές-κατά-της-αέριας-ρύπαν-851206

Στις προτεινόμενες από τη μελέτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την εφαρμογή τους στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και Ν. Ιωνίας ρίχνει το βάρος η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων για την αντιμετώπιση της αέριας ρύπανσης.

Στο μεταξύ αξιοποιούνται τα 50 κίτρινα ποδήλατα που έχει αγοράσει η Νομαρχία Μαγνησίας για τη μετακίνηση των πολιτών στο κέντρο της πόλης. Η έναρξη της χρήσης των ποδηλάτων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου.
Ωράριο φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, επιβολή δακτυλίου στην κυκλοφορία οχημάτων, συνεχές και κλιμακωτό ωράριο λειτουργίας λεωφορειολωρίδων, είναι ορισμένες από τις προτάσεις, γύρω από τις οποίες ξεκινά διάλογος, ώστε να προετοιμαστεί η εφαρμογή τους.
«Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη πρόταση, η οποία θα υποβληθεί στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (Ο.Κ.Ε.), προκειμένου, μετά από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση για τα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετηθούν», δήλωσε η αντινομάρχης Περιβάλλοντος Νατάσα Οικονόμου.
Οι αποφάσεις λήφθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής. Η κ. Οικονόμου μετέφερε στη σύσκεψη την πληροφόρηση ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας κινεί τη διαδικασία για τη σύσταση της Επιτροπής που θα καθορίσει τα όρια επιφυλακής σχετικά με την αέρια ρύπανση. Σύντομα και μόλις ρυθμιστούν διαδικαστικά ζητήματα στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας θα δοθεί χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών.
Απάντηση, ωστόσο, αναμένεται σχετικά με το αίτημα της χρηματοδότησης της ΝΑΜ από την Περιφέρεια για την εφαρμογή συστήματος τηλεμέτρησης της ρύπανσης από την κυκλοφορία οχημάτων.
Τα μέλη της Συντονιστικής συζήτησαν ακόμη την προώθηση του δικτύου πόλεων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα αέριας ρύπανσης, με σκοπό να υπάρξει συντονισμός δράσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Από την προχθεσινή συνεδρίαση απουσίαζαν εκπρόσωποι του δήμου Βόλου και του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας λόγω έκτακτων υποχρεώσεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου