ΤΟΠΙΚΑ

Εκστρατεία εξασφάλισης χώρων για αστέγους από την ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ

εκστρατεία-εξασφάλισης-χώρων-για-αστ-10238

Ευρύτερο άνοιγμα στην τοπική κοινωνία επιχειρεί η ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, προκειμένου να καταγραφούν όλοι οι άστεγοι και οι άποροι που υπάρχουν στην περιοχή μας και να βοηθηθούν όλες οι περιπτώσεις που έχουν ανάγκη.

Το έμψυχο δυναμικό της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ απευθύνει κάλεσμα συνεργασίας στα σώματα ασφαλείας, τις συζύγους των στρατιωτικών και τις εθελοντικές ομάδες της περιοχής μας, προκειμένου να συγκεντρωθούν κουβέρτες, είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς και τρόφιμα, για την ενίσχυση όλων των περιπτώσεων που χρήζουν βοηθείας.

Την ίδια στιγμή αναζητούνται λύσεις και χώροι, προκειμένου να στεγαστούν όλοι οι άστεγοι και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό οι επικεφαλής της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ προσανατολίζονται στην κατεύθυνση της διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των Κέντρων Ημέρας, προκειμένου να βοηθηθούν άνθρωποι που δεν έχουν στέγη, αλλά και στην εξασφάλιση χώρων που θα αξιοποιηθούν για τον ίδιο σκοπό.

«Αναζητούμε χώρους, τους οποίους θα μπορέσουμε να επινοικιάσουμε μέσω κάποιου προγράμματος, προκειμένου να προσφέρουμε στέγη σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, Αναστασία Μορφογιάννη, δίνοντας το στίγμα των πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται.

Τις δύσκολες μέρες του χειμώνα θα ενταθούν οι πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και στην σκέψη της κ. Μορφογιάννη είναι η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των παραπάνω δομών του Δήμου Βόλου, ενδεχομένως και τις βραδινές ώρες, προκειμένου να εξυπηρετούνται τα ασθενέστερα οικονομικά μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Μορφογιάννη, υπογραμμίζει ότι: «είναι βασική η συγκέντρωση υλικού, για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη. Για την καταγραφή όσων έχουν ανάγκη, θα συνεργαστούμε και με την Πρόνοια, και παράλληλα θα βγούμε στους δρόμους, με δικές μας ομάδες, αλλά και τη συνδρομή φιλοξενουμένων του ξενώνα αστέγων, προκειμένου να εντοπίσουμε όλους τους άστεγους και τους άπορους που υπάρχουν στην περιοχή μας».

Στόχος είναι να υπάρχει πλήρης καταγραφή όλων των μελών της τοπικής κοινωνίας που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και ταυτόχρονα πλήρης εικόνα για τα επιμέρους χαρακτηριστικά της κάθε περίπτωσης και του προβλήματος που αντιμετωπίζει. Η βοήθεια που προσφέρεται ανάλογα με την κάθε περίπτωση, περιλαμβάνει είτε φαγητό, είτε τροφή και είδη ένδυσης, είτε οικονομική ενίσχυση, είτε στέγη, είτε όλα τα προαναφερθέντα, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες που καταγράφουν οι κοινωνικές λειτουργοί, διερευνώντας διεξοδικά την κάθε περίπτωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου